KORONA DEYİP GEÇME KORONA BU KORONA

9 Nisan 2020

Vakit bol ve yapacak çok iş var. Korona bahsine girmiyorum, o iş uzmanların işi.

EvdeKal'ı iyi biliyorum; İşte o tam da benim işim.

#Portakallı, tavuklu pazı dolması yaptım meselâ. Yanına bol soğanlı acılı bulgur pilavı, süzme yoğurttan koyu ayran. Peşinden bergamotlu çay! müthişti.

Sigara aklımı, evde kalma fikrimi çeliyor. O da ayrı bir konu.

Kaktüslerimle aram serin bu aralar. Sanki evde olmamdan hoşnut değiller gibi. Boğazları kurumasın diye sıklıkla suluyor tozlarını alıyorum. Yorgunluktan olsa gerek sanki parmaklarıma iğneler batıyor.

Kolonyalı mendillerimle bilgisayarımı, telefonumu, faremi öyle bir siliyorum ki; sorsalar kimse ikinci el diyemez.

Temizlik kondisyonumu hayli geliştirmişim. Sayfamdan 1000 kişiyi silmiş atıvermişim.

Bir haftadır, teşekkür mesajları alıyorum. Ellerin dert görmesin, çamaşırın beyaz olsun diye facebook'tan paylaşımlar geliyor.

Amerikalı siyahi Hassan, beni nasıl buldun! ben bile kendimi unutmuştum diyerek imoji vasıtasıyla ülkesinden el sallıyor. Sayfanda yattık uyuduk otel parası vermedik diye kafa buluyor.

Çinli Ma Yun'u sayfamdan sildiğimde o da Wuhan'dan mesaj göndermiş. Çok hakkını yedik, yolun düşerse çay içmeye bekliyorum diyor. Gidermiyim!

Serbest denetimden çıkmış biri; beni nası silersin diye nutuk atıyor, sosyal mesajlar veriyor. Uyku moduna alır gibi yapmış mause altına yatmış, çaktırmadan monitöre bakmış.

Saçlar uzamaya ele gelmeye başladı. Eşim arkada at kuyruk yaparız diye takılıyor. Evde kalmanın sonuçları diye alttan alıyorum. Sakalımı biraz daha uzatırsam sorun kalmayacak sanki.

Sabunların küçük olanlarını, diğer yeni kalıp sabunla birleştirmeyi sevmeye başladım. Dışarıdan gelen ne varsa sabunla yıkamak alışkanlığımız oldu. İnternetten araştırdım, böyle giderse seri numaralı, ama seri üretimi olmayan sabunlar imal edeceğim.

Şu aralar dikkat ettiğim tek şey, koku alabiliyor muyum diye burnumu, yutkunabiliyor muyum diye boğazımı, ateşim var mı diye alnımı kontrol etmek. Bazı duyu organlarım ise ikinci plana atıldıkları için huysuzluk peşindeler.

Mesela tat alma duygum kayboldu. Zaman mevhumum kalmadı. Pazartesiyi çarşamba, perşembeyi sel aldı zannediyorum. Her şeyi duyan kulağım; evde kalmaya başladığım günden bu yana çok şeyi duymaz oldu.

Görüntülü görüşme ve video gönderileri günümün en değerli anları. Emir Bey'in dede diye seslendiği dakikalar inanılmaz. Anne baba olduğumuz yıllardan, dede nine olduğumuz anlara ne çabuk geldik.

Anlıyoruz ki evde kalmak her zaman güzel.

EvdeKal günleri bizlere unutulmaz anılar bırakıyor. Dersler sunuyor.

Bir kez daha bütün çıplaklığı ile görüldü ki;

Hiç kimse vazgeçilmez,

Hiç kimse bu salgına bağışık,

Hiç kimse bu dünyaya bağlaşık değildir.

Ve hiç ama hiç kimse kuralın istisnası da değildir.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.