CAN KAYBIMIZ 1403’E YÜKSELDİ

Ülkemizde, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı bugün 107 kişi daha artarak 1403’e yükseldi. Vaka sayısı ise 4 bin 62 daha artarak toplamda 65 bin 111 oldu.

CAN KAYBIMIZ 1403’E YÜKSELDİ
14 Nisan 2020

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada, “Ülkemizde virüsün görüldüğü 10 Mart'tan bugüne kadar gelen süreçte neler yaşadık. Neden ısrarla ile önlem almamız gerekiyor? Bunların hepsine açıklama getirmeye çalışacağım. Türkiye salgından en az zararla çıkacaktır en az can kaybıyla çıkacaktır. Kurallara istisnasız uyalım, sonuca odaklanalım. Bilelim ki tedbir yüzde 100'e yaklaştığında uğraşacağımız tek sorun eldeki vakalar olacaktır.” dedi.

"VAKA SAYIMIZ DÖRDÜNCÜ HAFTADA DÜŞÜŞE GEÇTİ"

Bakan Koca, “Aldığımız sonuçlar Türkiye'nin koronavirüs salgınını en az hasarla atlatacağı yönünde. Dördüncü haftada Türkiye'deki vaka artış hızı düşüşe geçti. Virüsün yayılma hızını kontrol altına almaya başladık. Bu başarımız filyasyon sayesinde oldu. Filyasyon, temas zincirinin taranmasıdır. Vaka artış hızının düşüşe geçmesini filyasyon yöntemi ile sağladık. Bu yöntemi hiçbir ülke uygulayamadı. 11 Mart'ta açıkladığımız ilk vakadan tespit ettiğimiz son vakaya kadar filyasyon yöntemini uyguladık.” Diye konuştu.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.