GÖYNÜK’TE YÜZLERCE BALIK KIYIYA VURDU

Bolu’nun Göynük ilçesindeki Çatak Göleti’nde, yüzlerce ölü sazan balığı kıyıya vurdu.

25 Mayıs 2020

Haber: Hızır İlyas YILDIRIM

Göynük İlçesi’ne bağlı Bölücekova Köyü mevkiinde bulunan Çatak Göleti’nde yüzlerce sazan balığı, henüz bilinmeyen bir sebeple ölü bir şekilde kıyıya vurdu.  Ölü balıkları gören köylüler yetkililere haber verdi. Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerinin bugün bölgeye gelerek incelemede bulunması bekleniyor. Balıkların ölüm nedeni, yetkililerin alacağı numunelerin ardından netlik kazanacak.

ATIK SU NEDENİYLE Mİ ÖLDÜLER?

Çatak Köyü’nde yaşayan ve ölü balıkları cep telefonu ile görüntüleyen Eşref Yılmaz, balıkların 3 yıl önce Devlet Su İşleri (DSİ) yetkilileri tarafından gölete bırakıldığını söyledi.

Eşref Yılmaz, balık ölümlerine atık suların neden olduğu iddiasında bulunarak, “Sabah gölet etrafında gezerken bu balıkları gördüm.  Çatak Çayı üzerinde bulunan bazı tavuk firmaları her yağmur yağdığında atık sularını çaya bırakıyor. Atık sular çaydan geçerek bu gölete dökülüyor.  Daha önce de bu bölgede balık ölümleri olmuştu. Köy muhtarından Kaymakamlığa kadar tüm yetkililere haber verdik. Artık bölgeye gelmelerini bekliyoruz.” dedi.

 

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir