3 VEKİLİN VEKİLLİKLERİ DÜŞÜRÜLDÜ

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu, HDP Milletvekili Musa Farisoğulları ve HDP Milletvekili Leyla Güven'in milletvekillikleri düşürüldü.

3 VEKİLİN VEKİLLİKLERİ DÜŞÜRÜLDÜ
4 Haziran 2020

Haklarında kesinleşmiş hapis cezaları bulunduğu için vekilliği düşürülen isimlerin hapse girme ihtimalleri bulunuyor. Kılıçdaroğlu da ilk açıklamasında "Millet iradesinin yok sayılmasıdır" dedi.

Meclis Genel Kurulunda okunan tezkerelerle, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında MİT davasına ilişkin dokunulmazlığını kaldırmaya yönelik fezleke okunarak oylandı.

Cezaları onanan HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven milletvekilleri düşürüldü.

BERBEROĞLU'NUN HAPİS CEZASI

CHP'li Enis Berberoğlu, MİT tırları görüntülerini Can Dündar'a ilettiği gerekçesiyle 5 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Berberoğlu'nun cezası Yargıtay tarafından onanmıştı.

HDP'Lİ İKİ İSMİN ONAYLANAN HAPİS CEZASI

KCK davasından yargılanan HDP Milletvekilleri Leyla Güven ve Musa Farisoğulları'na verilen hapis cezaları Yargıtay tarafından 24 Eylül 2019'da onanmıştı.

27. DÖNEMDE İLK

Genel Kurul'da yaşanan bu gelişmeyle 27. dönemde ilk kez milletvekilliği düşürülmüş oldu.

KILIÇDAROĞLU'NDAN İLK TEPKİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı: "Enis Berberoğlu'nun Milletvekilliğinin düşürülmesi, içinde yaşadığımız 20 Temmuz Sivil Darbe sürecinin bir sonucudur, millet iradesinin yok sayılmasıdır. Adaleti, hakkı ve hukuku sağlamak için demokrasi mücadelesine devam edeceğiz."

 

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir