BOLU’DA İKİ BELEDİYENİN SU SAVAŞI

Bolu’da Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut, Gerede Belediyesi’nin ilçedeki su kaynaklarını kanunsuz ve hukuksuz olarak almaya çalıştığını söyledi.

BOLU’DA İKİ BELEDİYENİN SU SAVAŞI
22 Haziran 2020

Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut, Mengen sınırları içerisinde bulunan Domu Alanı mevkiindeki yeraltı ve yerüstü su kaynaklarının Gerede Belediyesi tarafından tüm uyarılara rağmen kanunsuz ve hukuksuz olarak almaya çalıştığını söyledi.

“DOMUZ ALANI MENGEN’İNDİR”

Başkan Bulut, sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, “Tabiatıyla, doğasıyla, insanıyla ülkemizin güzel ilçelerinden Mengen’imizin sınırları içinde Domuz Alanı deresi mevkiin deki yeraltı ve yerüstü su kaynaklarımızı kanunsuz, hukuksuz olarak almak için uğraşan Gerede Belediyesi ile tüm görüşmelerimize , ikazlarımıza rağmen adeta hiç bir şey yokmuşçasına devam etmektedirler. Konu hakkında yetkili tüm resmi kurumlarımızı bilgilendirmemize rağmen, çalışmalarına devam etmeleri iktidar güçlerini kanun ve yasaların önünde tutan anlayışın en net görüntüsüdür. Değerli hemşerilerim, Mengen Belediyesi olarak konunun yakın takipçisiyiz. Anayasal, hukuki haklarımızı kullanıyor ve sonuna kadarda kullanacağız. Belediye olarak 16.06.2020 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. Ayrıca diğer hukuki girişimlerimiz de devam etmektedir.Yani Domuz Alanında ki tüm varlıklarımız yine Mengen’in olacaktır, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Belirtilen alan orman alanı olması nedeniyle yapılan izinsiz çalışmaları ile ormanda çok büyük tabiat katliamı yapılmaktadır. İlgililere yetkililere söylüyorum bu katliamı durdurmazsanız yarın önce tabiat sonra hukuk sizlere hesap soracaktır.” dedi.

“SU KAYNAKLARIMIZ İÇİN BİRLİKTE OLACAĞIZ”

Başkan Bulut, açıklamasının devamında şöyle dedi; “Bizler memleket meselelerinde her zaman tek yürek tek yumruk oluyoruz. Dün adliye için, Gastronomi Bölümü için nasıl birlikte olduysak bugünde Domuz Alanı su kaynaklarımız için, birlikte olacağımıza yürekten inanıyorum. Bu süreçte birlikte olduğumuz muhtarlarımıza, muhtarlar derneğimize , yerel ve ulusal basınımıza, çok değerli halkımıza teşekkür ederim. Yarın ilçemizde sivil toplum örgütlerimizin başkanlarıyla, siyasi parti başkan ve temsilcileriyle belediye ve il genel meclisi üyelerimizle saat 13:00 de belediye meclis salonumuz da yapacağımız toplantı da ortak açıklamalar da bulunacağız.YER ALTI SULARI KANUNU UYARINCA YER ALTI SU KAYNAKLARI DEVLETİN HÜKÜM VE TASARRUFU ALTINDADIR. HİÇ BİR KİMSE VEYA BİR KAMU KURUMU KENDİSİNE TAHSİS EDİLMEYEN BİR SU KAYNAĞI ÜZERİNDE TASARRUFTA BULUNAMAZ, HUKUKSUZ OLARAK KENDİNE MAL EDEMEZ. Yine bu kapsamda hukuksuz çalışmaların bir an önce durdurulması için ivedilikle ,sorumlu kamu kurumlarının görevlerini yerine getirme çağrısını bir kez daha yineliyor. Tüm hemşerilerimize sevgi ve saygılarımızı sunuyorum.”

MENGEN BELEDİYESİ AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Konu ile ilgili Mengen Belediyesi, iki gün önce belediye sitesinden söz konusu alana dair fotoğraflar paylaşarak şu açıklamayı yapmıştı; “Mengen sınırları içinde bulunan Domuz alanı mevkiinde bulunan  su kaynağının Gerede tarafından hukuksuz bir şekilde alınma çalışmalarının tespiti üzerine Alibeyler, Gözecik Akçakoca, Karaşeyhler ve Çayköy muhtarları bu hukuksuz girişimin durdurulması için, yaptıkları çalışmalar sürüyor. Bu arada Domuz alanı mevkiinde itirazlara rağmen su almak için yapılan çalışmaların devam ettiği de fotoğraflarla tespit edildi. Yeni çekilen fotoğrafları paylaşıyoruz.”






 

 

5 yorum yapılmış

  • Bolulu23 Haziran 2020 - 10:09
    Domuzlar Gerede'nin, Suyu Mengen'in olsun kimsenin kalbi kırılmasın
    %100   (Toplam 1 oy kullanıldı.)
  • Geredeli23 Haziran 2020 - 14:41
    Geredeliler ile Mengenliler kavga etmesin en iyisi oranın ismini değiştirip ortak Mesire alanı yapsınlar
  • Geredeli23 Haziran 2020 - 18:13
    Anlıyoruz ki mengen belediye başkanı chp li ve macera arıyor kendine mengen dediginiz yer zaten derenin içinde ve nüfusu belli her taraftan su alırsınız ve nüfusunuza yeter nedir yani bu k.bakmayında tamamen macera aramkş kendine mengen belediye başkanı sayın başkan yapılan işlere muhalefet olacagına sende ilçen icin çalış hayırlı birşeyler yap.
  • Geredeli23 Haziran 2020 - 20:29
    Bolulu, ormandaki geriye kalan ağaçları direkleride sizin olsun ,sizinde kalbiniz kırılmasın bari.
    %100   (Toplam 1 oy kullanıldı.)
  • Geredeli 24 Haziran 2020 - 07:09
    Kardeş payı yapabilir

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir