İPEK BÖCEĞİ BOLULU ÇİFTÇİLERİN HEM YÜZÜNÜ HEM CEBİNİ GÜLDÜRÜYOR

İlimizde hayvancılık faaliyetleri kapsamında ipek böceği üretimi yaygınlaşmaya başlıyor. Bu işle uğraşan çiftçilerin hem yüzü hem de cepleri gülüyor.

İPEK BÖCEĞİ BOLULU ÇİFTÇİLERİN HEM YÜZÜNÜ HEM CEBİNİ GÜLDÜRÜYOR
2 Temmuz 2020

İlimiz Göynük ilçesinde iklim ve doğa koşullarına paralel gelişen tarım ve hayvancılık faaliyetleri
içerisinde ipek böceği üretimi gerek damızlık gerekse koza üretimiyle popülerliğini arttırıyor.

Konu hakkında açıklama yapan İl Müdürü İzzet Murat, “Göynük ilçemiz coğrafi konumunun vermiş olduğu iklim özellikleri sayesinde tarım ve hayvancılığın odak noktalarından olmayı başarıyor. İlçemiz Enginar, bombay fasulye, yağlık ayçiçeği, büyük ve küçük baş hayvan varlığının yanında ipek gibi tarihe yön vermiş bir ürünün de üretim noktalarından biri olma konusunda emin adımlarla ilerliyor. İlçemizde 30 damızlık 30’da koza olmak üzere 60 işletme ve ortalama 5 tonluk üretim kapasitesi ile gelişimini başarılı bir şekilde sürdürmektedir. Burada önemli olan üreticilerimizin memnuniyeti, nihayetinde severek yapılan her iş başarı ile sonuçlanır. Genç Çiftçi projesi kapsamında 2018 yılında Çayköy’de kurulmuş olan ve Ebru Eker’e ait olan işletmemiz üretimine aşarı ile devam ederken, yüksek katma değeri ile ilimiz ve ülke ekonomimize katkısını sürdürmektedir. İpek böceğini sevdiğini belirten üreticimizin memnuniyeti de bizleri mutlu eden önemli bir sonuçtur. Üreten Bolu’nun üreten çiftçilerine bol ve bereketli kazançlar sağlamasını dilerim.” dedi.

Müdür İzzet Murat, ayrıntılı bilgi, teknik destek, dilek, şikayet, talep ve görüşleriniz için il ve ilçe müdürlükleriyle temasa geçilebileceğini de sözlerine ekledi.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir