AHMET ÖRNEKBAŞ'TAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

İYİ Parti Bolu İl Başkanı Ahmet Örnekbaş, Gazete Bolu temsilcilerine Türkiye ve Bolu özelinde birçok önemli konuda açıklamada bulundu.

6 Temmuz 2020

İYİ Parti Bolu İl Başkanı Ahmet Örnekbaş, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını, salgının Bolu’daki etkileri, Yüksek Hızlı Tren, Güney Çevre Yolu gibi birçok konuda gazetemize önemli açıklamalarda bulundu.

“HÜKÜMET KORONAVİRÜSLE MÜCADELEDE SINIFTA KALMIŞTIR”

Dünya Sağlık Örgütünün tüm uyarılarına rağmen koronavirüsle mücadelede ülkemizin önlem almakta geç kaldığını belirten Örnekbaş, “Biz, DSÖ’nün uyarı yaptığı o dönemde özellikle kaçak göçmenlere ve umreden gelen yaklaşık 20 bin insana karşı önlem almamıştık. Bunun yansımaları da olumsuz oldu. Şimdiye kadar 5 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetti ama bunlar ne derece gerçekçi rakam bilmiyoruz. Bu rakamlar daha yüksek olacağını düşünüyoruz. Sürecin yönetilmesi bir tek Sağlık Bakanımızın fedakarlığı ile olmaz. Cumhurbaşkanımız bu konuyu ‘kendim hallederim’ gibi düşündü. Bur süreçte Sağlık Bakanlığının büyük mücadele verdiğini ama Cumhurbaşkanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nın biraz keyfiyetle hareket ettiğini düşünüyorum. Hükümet bu konuda hazırlıklı değildi. Bana göre sınıfta kalmışlardır.” dedi.

“ÜLKEMİZDE YAŞAYAN YABANCILARLA İLGİLİ BİLGİ VERİLMEDİ”

Başkan Örnekbaş, 1 Haziran itibariyle normalleşme sürecine girildiğini hatırlatarak, “31 Mayıs akşamına kadar sıkı önlemler almaya gayret edilirken ne oldu da 1 Haziran sonrası bir anda normalleşme sürecine girdik. Ben normalleşme sürecinin ekonomik sebeplerden dolayı yapıldığını düşünüyorum. Türkiye’de 5-7 milyon arasında dünyanın her yerinden yabancı göçmen var. Bunlar bizim içimizde yaşıyor. Ben hiçbir yayın organında mülteci vatandaşlarının koronavirüsten etkilendiğine dair bilgi görmedim. Bu konuda Hükümet bir açıklama da yapmadı. Kaçı hayatını kaybetti? Kaçı virüse yakalandı? Hiçbir bilgi verilmedi.” diye konuştu.

SÜREÇTE BOLU İYİ PARTİ SAHADAYDI

Koronavirüs sonrası siyasi faaliyetlerin tedbir amaçlı askıya alındığına dikkat çeken Örnekbaş, “İYİ Parti olarak özellikle tüm çalışmalarımızı sosyal medya üzerinden yürüttük. Sosyal mesafeye dikkat ettik. Ülkede maske krizi oldu. Ülkemizin ihtiyacı olduğu halde başka ülkelere maske gönderildi. İlk önce bizim ülkemizdeki maske sorunu çözülmeli, daha sonra yabancı ülkelere maske yardımı yapılmalıydı.  Bir maske için vatandaş dükkan dükkan gezdi. Biz Bolu Belediyesi işbirliği ile yaklaşık 200 binin üzerinde maske dağıttık. Hükümetin maske konusunda izlemiş olduğu yanlış işi bir şekilde belediyeler halletti. Ayrıca ihtiyacı olan vatandaşlarımıza gıda yardımları yaptık. İlk günden itibaren sahadaydık.” ifadelerine yer verdi.

“İLK SEÇİMDE KIRMIZI KARTI YİYECEKLER”

Koronavirüsle mücadelede AK Parti hükümetinin yanlış politikalar izlediğine değinen Örnekbaş, şöyle dedi; “Bu süreçte birçok insan işsiz kaldı. Hükümet ekonomik tedbirler noktasında da sınıfta kaldı. Belediyelerin yardım kampanyalarına engel oldu. Belediyelerin hesaplarına bloke koydu. Hükümet aslında bu koronavirüs meselesinde bile puan almaya çalıştı. İşini dört dörtlük yapsaydı zaten vatandaş gerekli desteği kendilerine verirdi. Vatandaşın ilk seçimde AK Parti Hükümetine kırmızı kartı göstereceğine inanıyorum. Türkiye’de şu anda 4 milyondan fazla işsiz var ve bunun yarısı üniversite mezunu. Sınavları kazansalar bile yandaş olmadıkları için işe alınmıyorlar. Mülakatlarda takılıyorlar. Bu memleketin çocuklarına ayrımcılık yapılıyor. İlk seçimde özellikle işsiz vatandaşlarımız gerekli cevabı verecek.”

“HÜKÜMETİN İŞİ FAİZCİLERE ÇALIŞMAK”

Koronavirüs sürecinde Bolu’da yapılan yardımların da yeterli olmadığını sözlerine ekleyen Ahmet Örnekbaş, şöyle devam etti; “Bolu özelindeki yardımlar yeterli olmadı. Bu süreçte Bolu’da vatandaş ve esnaf mağdur oldu. Hükümet kredilerle aslında faizle para satmaya çalıştı. Yabancı ülkeler kendi ülkesinde iş yapan işletmelere faizsiz para verdi. Bu Hükümetin işi hep faizcilere çalışmak. Bu siyasi İslamcılar sözde faize karşılar ama faizin en yükseğini bunlar verdiler. 2002’den 2020’ye kadar 495 milyar dolar faiz ödedi vatandaşlar. Ülkede talan ve yalan düzeni devam ediyor. Hani biz Dünya lideriydik. Amerika’ya kafa tutuyorduk, Almanya’yı geçmiştik, Hollanda’ya kafa atmıştık. Hepsi palavra. 2002’de vatandaştan yıllık alınan vergi ortalama 630 dolardı. 2020’de ise yıllık ortalama 1450 dolar vergi alıyor. Bu rakamlar gerçek kayıtlı rakamlardır. Bundan sonraki süreçte ekonomik anlamda bizi çok zorlu bir süreç bekliyor. Ekonomiyi yönetemediler ve bu noktaya geldik.”

YÜKSEK HIZLI TREN KONUSU

Ulaştırma Bakanlığı’nın Yüksek Hızlı Tren (YHT) projesi için güzergahın Bolu’dan geçmesi noktasında savaşmaya devam edeceklerini ifade eden Örnekbaş, “Düzce Üniversitesi’ndeki Ayhan Şamandar hocamız bununla ilgili çok güzel bir proje hazırlamıştı. Bunu TBMM’de Genel Başkanımıza sunmuştuk. Biz YHT’de güzergahın bu hat üzerinden geçmesi için uğraşıyoruz. Nüfusun yoğun olduğu Düzce-Bolu-Gerede hattından geçmesi gerektiğini savunuyoruz. Biz bu işin takipçisiyiz. Ulaştırma Bakanlığı da projeyi yeniden değerlendiriyor. İnşallah YHT bu hat üzerinden geçecek.” dedi.

GÜNEY ÇEVRE YOLU MESELESİ

Başkan Ahmet Örnekbaş, yapımına başlanana Güney Çevre Yolu projesinin de hiçbir araştırma yapılmadan devreye sokulduğunu öne sürerek, “Bu proje şehri bölüyor. Sanki bir Berlin Duvarı gibi duruyor. Bence Güney Çevre Yolu güzergahı yanlıştır. Böyle bir yol yapılacak ise de daha da güneye gidilmelidir. Şehri ortadan ikiye bölecek bir yola karşıyız. Bolu’daki tarım alanlarına zarar verilmeden bu sorun çözülür diye umuyorum.” diye konuştu.

TANJU ÖZCAN İÇİN NE DEDİ?

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve yaptığı çalışmalar hakkında da konuşan Örnekbaş, şöyle dedi; “Başkanımızla 1999 yılında Belediye Meclis Üyesi olduğum yıllardan bu yana tanışırım. Beraber çalıştık. Tanju Bey, çalışkan ve işini iyi yapan, dürüst bir adamdır. Bir yıl boyunca Tanju Özcan Bolu’nun röntgenini çekti. Belediyenin borcu nedir?,  ne kadar kişi istihdam ediliyor?, personelin kalitesi ne? Bunlara kafa yordu. Belediyede güzel işler yapılıyor. Seçim öncesi verilen sözlerin seçimlere kadar tamamlanacağını düşünüyoruz. Bizde bunların takipçisiyiz. Belediye’de hala AK Partili kadroların olduğu konusunda eleştiri alıyoruz. Biz işini yapanla yapmayana bakıyoruz. Biz partizanlığa karşıyız. Partizanlık yaparsak AK Parti’den ne farkımız kalır. Bizim dikkat ettiğimiz husus orada personelin hangi partili olduğu değil, işini yapıp yapmadığıdır.”

BOLU’DA KİRLİ SİYASET YOK

Bolu’daki partiler arası siyaseti de değerlendiren Örnekbaş, “Bolu’daki siyaset diğer illere göre kirli değildir. Ama yakın zamanda Köroğlu Parkı’nda bulunan Köroğlu Heykeli üzerinden yapılan at tartışmalarını yararlı bulmuyorum. Tanju beyin dediği gibi de at bir garip duruyor orada. Kimse at meraklısı değil. Orada ama kötü görüntüden kurtulup, Köroğlu heykelini yakışacağı bir yere taşımaktır. Seçimlerden sonra Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener bizi aradı. Bolu’daki başarımızdan dolayı tebrik etti. Bizim hedefimiz önümüzdeki seçimlerde Bolu’da daha başarılı olmak ve Genel Başkanımızı Cumhurbaşkanı yapmaktır. İYİ Parti’nin hedefi güçlendirilmiş demokratik parlamenter sisteme geçmek ve o parlamenter sistem içinde Genel Başkanımızı en üst noktaya taşımaktır.” şeklinde konuştu.


 

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir