AK PARTİ’DEN BOLU’DA AYASOFYA YÜRÜYÜŞÜ

Ayasofya’nın yeniden ibadete açılmasının ardından, AK Parti Bolu İl Başkanlığı tarafından Bolu’da “Özgürsün Ayasofya” yürüyüşü düzenlendi.

AK PARTİ’DEN BOLU’DA AYASOFYA YÜRÜYÜŞÜ
14 Temmuz 2020

Bolu Valiliği önünden, mehteran eşliğinde yapılan yürüyüşe AK Parti Bolu İl Başkanı Nuretttin Doğanay, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Kazım Konak, Gençlik Kolları Başkanı Samet Kocadağ, Kadın Kolları Başkanı Hicran Çağalı, sivil toplum kuruluş temsilcileri, parti yöneticileri ve üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Tarihi Kadı Camii önünde son bulan yürüyüşün ardından Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi. Burada bir açıklama yapan İl Başkanı Nurettin Doğanay, Ayasofya’nın ibadete açılmasının ardından böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Ayasofya’nın Türk milletinin hayali olduğuna dikkat çeken Doğanay, “Aziz milletimizin isteği ile, Türkmen Beyinin desteği ile, Cumhurbaşkanımızın onayı ile Ayasofya açıldı. Bugüne kadar emek veren herkesten Allah razı olsun. İstanbul’da zamanında birileri kalktı ve ‘Türkiye’de zulüm 1453’te başladı’ dedi. Bolu’da da bir partinin il başkanı ‘Ayasofya’nın ibadete açılması Türkiye’nin hangi sorununu çözecek’ dedi. Bu milletinin derdiyle dertlenmeyenler, bu milletin mukaddesatına saygı duymayanlar utanmadan bu lafları edebiliyor. Ayasofya bu milletin hayalidir. Fatih Sultan Mehmet Han İstanbul’u fethettiği anda atını Ayasofya’ya sürmüş, kapısından içeri girmiştir. İşte bazıları bundan rahatsız oldukları için Ayasofya’nın yeniden cami olmasından rahatsız oldu. Fatih Sultan Mehmet Hanın vasiyeti yerine getirilmiştir. Onun vasiyetini yerine getiren de torunlarıdır. Bu toprağın üzerinde yaşayan, bu bayrağın altında yaşayan biri olarak Bolulu hemşerilerime de teşekkür ediyorum Ayın 24’ünde inşallah Ayasofya’da ilk Cuma namazını da kılacağız.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Kadı Camii önünde vatandaşlara lokma dağıtıldı.

 

 

 



 

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir