AHMET ÖRNEKBAŞ’TAN BASIN BAYRAMI MESAJI

İYİ Parti Bolu İl Başkanı Ahmet Örnekbaş 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

AHMET ÖRNEKBAŞ’TAN BASIN BAYRAMI MESAJI
24 Temmuz 2020

İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Örnekbaş 24 Temmuz Basın Bayramı dolayıyla yayınladığı mesajında şu ifadeleri kullandı: “Osmanlı İmparatorluğu döneminde 2. Abdulhamid tarafından ilk resmi sansür kurulu kurulmuş çıkan gazeteler sansür memurlarının kontrol ve denetiminden geçtikten sonra yayınlanmaya başlanmıştı.24 Temmuz 1908 tarihinde İkinci Meşrutiyet'in ilan edilmesi ile bu sansür uygulamasına son verilmiştir. Bu uygulamanın sona erdirildiği 24 Temmuz tarihi, Gazeteciler ve Basın Bayramı günü olarak kutlanmaktadır.

BASIN, DEMOKRATİK TOPLUM DÜZENİNİN KORUNMASININ EN BÜYÜK GÜVENCESİDİR

Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. Basın meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, tarafsız ve objektif bir yayıncılık anlayışı; toplumda basına güveni artırmasının yanında, kamuoyunun yanlış bilgilendirilerek yönlendirilmesinin önüne geçecektir. Toplumsal değerlere saygılı, sorumluluk bilinci içinde, tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren özgür basın, demokratik toplum düzeninin korunmasının en büyük güvencesidir.

DAHA AYDINLIK, GÜNEŞLİ VE İYİ GÜNLERE ERİŞEBİLMEK UMUDUYLA

Toplumun vicdanını yansıtan, hiçbir gücün karşısında eğilmeyerek, ‘Tarafsız’ ve ‘Doğru’ haberciliği ilke edinmiş, kalemini güçlüden değil, adaletten yana kullanan, demokrasinin vazgeçilmez unsuru gazetecilerin ‘24 Temmuz Basın Bayramını’ kutluyorum. Özgürlüklerin kısıtlanmadığı, gazetecilerin düşüncelerinden dolayı hapse atılmadığı daha aydınlık, güneşli ve İYİ günlere erişebilmek umuduyla tüm basın mensuplarına görevlerinde başarılar diliyorum.”

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir