ZEVK YAPAYIM DERKEN BOLU'YU YAKMAYIN

Bolu Orman Bölge Müdürlüğü, havaların ısınmasıyla birlikte çıkabilecek orman yangınlarına karşı uyarıda bulundu.

ZEVK YAPAYIM DERKEN BOLU'YU YAKMAYIN
7 Ağustos 2020

Bolu’da son günlerde havaların ısınması ve nem oranının aşırı derecede düşmesiyle nedeniyle orman yangınlarında artışlar meydana geldi. Orman Bölge Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, ormanlarda ateşli piknik yapılması, bahçe temizliği ve anız yakmanın kanunen yasak olmasına rağmen vatandaşların ihmal ve dikkatsizliğinden yakılan ateşlerin orman yangınlarına sebep olduğu ifade edildi.

Havaların ısınmasıyla birlikte artan orman yangını riskine dikkat çeken Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Ormanlarda ateşli piknik yapılması, bahçe temizliği ve anız yakmanın kanunen yasak olmasına rağmen vatandaşların ihmal ve dikkatsizliğinden yakılan ateşlerin orman yangınlarına sebep olduğunu açıkladı. Orman yangınına sebebiyet verenler hakkında gerekli kanuni işlemlerin yapıldığını belirten yetkililer, vatandaşlara orman yangınının zararları ve orman yangınına sebebiyet vermenin cezaları konusunda uyarılarda bulunarak, herhangi bir ceza ile karşı karşıya kalmamaları için vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir