AHMET ÖRNEKBAŞ’TAN EKONOMİYE İLİŞKİN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

İYİ Parti Bolu İl Başkanı Ahmet Örnekbaş, ekonomide yapılan hataların Türkiye’yi bir çıkmaza sürüklediğini belirterek Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın acilen değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

AHMET ÖRNEKBAŞ’TAN EKONOMİYE İLİŞKİN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
11 Ağustos 2020

HABER: HIZIR İLYAS YILDIRIM

Ahmet Örnekbaş, Gazete Bolu’ya, son zamanlarda artan döviz kuru ve ekonomik gelişmeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Örnekbaş, ekonomide izlenen yanlış politikaların devam etmesi durumunda tüm ülkenin ileride büyük zarar göreceğini belirtti.

TÜRK LİRASI EN FAZLA DEĞER KAYBEDEN 3’ÜNCÜ PARA BİRİMİ

Hükümetin ekonomiyi yanlış idare ettiğini savunan Örnekbaş, “Yılbaşından bu yana dolar yüzde 23,5 değer kazandı. Yani bir başka dille Türk lirası yılbaşından bu yana yüzde 23,5 değer kaybetti. Yine yılbaşından bu yana Euro yüzde 29,3 değer kazandı. Türk Lirası yüzde 29,3 değer kaybetti. Altın da son zamanlarda önüne geçilemez bir yükseliş içerisinde. Bütün para birimleri dünyada değer kazanırken Türk lirası kaybediyor. Dünyanın en fazla değer kaybeden para birimleri içerisinde Türkiye ilk 3’te. Bunun sebebi Hükümetin ekonomiyi yanlış idare etmesindendir. Ekonomide art arda yapılan hatalar bizi bu noktaya götürdü. Bugün müthiş bir pahalılık var, dar gelirlilerin geliri artmıyor ve daha da azalıyor. Birçok firma şu anda batma noktasında. İşsizlik aldı başını gidiyor.” dedi.

HÜKÜMET DUVARA TOSLADI

Ahmet Örnekbaş, şöyle devam etti; “2002’den 2011’e kadar dünyada bir döviz bolluğu vardı. Biz o bolluk zamanlarında dövizden yararlanamadık. Olanı da israfa harcadık. Üretime yönelik bir ekonomik modele geçemedik. Merkez Bankası’na çok müdahale edildi. Doların yükselebileceği öngörülemeden kamu bankaları aracılığıyla pandemi sürecinde bir dünya kredi verildi. Bu kredilerin çoğunun da yandaşlara verildiğini düşünüyorum. Hükümet ekonomik anlamda tamamen duvara tosladı. Bu geminin içinde tüm ülke olarak hepimiz zarar görüyoruz. Ahbap-çavuş ilişkisiyle bakanlık yapılmaz. İlk önce Hükümetin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ı değiştirmesi gerekiyor. Ekonomi biriminden anlayan birinin göreve getirilmesi gerekiyor. İYİ Parti, bu ekonomik buhrandan ülkemizi çıkarabilecek işinin ehli kadrolara sahiptir. Önümüzdeki günlerde ekonomik tablo bizim için alarm niteliğinde. Hükümetin aklını başına toplaması lazım.”

CUMHUR İTTİFAKI KAN KAYBEDİYOR

AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nden oluşan Cumhur İttifakında işlerin kötü gittiğine dikkat çeken Örnekbaş, şunları söyledi; “Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener birkaç ay önce çağrı yaparak hükümetiyle, muhalefetiyle memleket masası etrafında toplanmayı önerdi. Memleketin meselelerini birlikte masaya yatırarak çözüm önerisi getirmeyi sundu. İktidar ve muhalefetiyle böyle bir masa etrafında toplanılması ülkemize gelmeyi düşünen yatırımcılar için de bir güven oluşturabilecekti. Ama bu talebi ellerinin tersiyle ittiler. Bugün ise ekonominin kötü gittiğinin farkına vardılar ve bir taraftan Genel Başkanımıza ‘Evine dön’ çağrısı yapılıyor, diğer taraftan ise ‘İyi Parti yerli ve millidir’ methiyeleri yapılıyor. Anketlerde oy kaybettiklerini gördüler. Cumhur İttifakının çok ciddi bir düşüş içerisinde olduğunu fark ettiler. İyi Parti’yi de yanlarına alarak Cumhur İttifakını devam ettirme amacındalar. Ekonomiyi düzeltmek için partilerin bir çatı altında toplanmasına gerek yok. Genel Başkanımızın bir masa etrafında toplanma talebini değerlendirmelerinde yarar var. Eğer bu şekilde devam ederlerse ekonomik istikrarsızlığın katlanarak devam edeceği, esnafın, memurun, çiftçinin, vatandaşın belinin daha da büküleceği bir gerçektir.”

 

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir