HAYVANSEVERLER GEYİKLER İÇİN YEKVÜCUT OLDU

Bolu’da hayvan hakları savunucuları, ihale edildikten sonra avlanmasına izin verilecek olan 16 kızıl geyik için ihalenin iptali ve yürütmenin durdurulması adına suç duyurusunda bulundu.

HAYVANSEVERLER GEYİKLER İÇİN YEKVÜCUT OLDU
24 Ağustos 2020

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün (DKMP), Merkez Av Komisyonu (MAK) tarafından alınan kararlar sonrasında Türkiye genelinde 2020-2021 Av Yılı Av Turizmi Uygulama Talimatı ile avlanmasına izin verilen türler, kotalar, ücretler ve avlanma şekilleri belirlenmiş, Alınan kararlar neticesinde Bolu’da da 16 kızıl geyiğin ihale yapıldıktan sonra avlanmasına izin verilmişti. Bu kararın ardından Bolu'daki hayanseverler ayağa kalktı. İlde faaliyet gösteren dernekler ve kuruluşlar ihalenin iptali ve yürütmenin durdurulması için Bolu Adliyesi önünde toplanarak suç duyurusunda bulundu.

"KIZIL GEYİKLERİMİZİ RAHAT BIRAKIN"

Adliye önünde toplanan grup adına konuşan Bolu Barosu Hayvan Hakları Komisyon Başkanı Avukat Aydan Özdemir, şöyle dedi; “Geçtiğimiz günlerde tüm hayvanseverleri olduğu gibi Bolu halkını vicdanen rahatsız eden 16 geyiğin ihale ile öldürüleceği haberi üzerine ilimizde faaliyet gösteren Bolu Barosu Hayvan Hakları Komisyonu, BOLHAYKO, BOLPATİ ve Bolu Belediye Meclisi Hayvan Hakları Komisyonu bir araya gelerek ihalenin iptali ve öncelikle yürütmenin durdurulması adına Bolu İdari Mahkemesinde davamızı açmış bulunmaktayız. Anayasanın 17. Maddesi ‘Yaşam Hakkı’nı tüm canlılar üzerinde uygulamaktadır. Kamu gücü kullanılarak yapılan idari işlemler insanlığa, doğaya, çevreye ve en önemlisi can sahibi olan her varlığın, canlının yaşam hakkını kapsamaktadır. Bu bağlamda yasal kılıf sokularak idari işlem adı altında ihale ile söz konusu canların katledilmesi hukuka aykırıdır. Bolu ormanlarında yaşayan kızıl geyiklerimizi ve diğer canlılarımızı rahat bırakın. Avcılık spor değil, vahşettir. Spor adı altında vahşete ‘dur’ demek isteyenler de CİMER üzerinden gerekli şikayetlerini yapabilir.”

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir