KAZIM KARSU'DAN 12 EYLÜL MESAJI

CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, 12 Eylül darbesinin 40. yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda; “Ülkeyi kaostan kurtaracak şey darbeler değil, demokrasi ve hukuktur. Ne askeri ne sivil darbe, yaşasın tam demokratik Türkiye!" ifadelerini kullandı.

KAZIM KARSU'DAN 12 EYLÜL MESAJI
11 Eylül 2020

CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, 12 Eylül darbesinin 40. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Karsu açıklamasında şu ifadelere yer verdi;  "Bugün 12 Eylül darbesinin 40.yıldönümü, halkın seçtiği hükümeti devirerek iktidara gelen ve her şeyi değiştirerek “hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” diyen Kenan Evren ve arkadaşları Amerika’nın yeşil kuşak projesine uyumlu olarak siyasal İslam’a özellikle eğitim ve sosyal alanda her türlü tavizi vererek, Sol ve Sosyal-Demokrat bir kuşak yetişmemesi için her türlü önlemi aldılar. Atatürk’ün partisini kapatmakla kalmadılar, onun kurduğu Türk Tarih Kurumu ve Türk Dil Kurumu gibi kurumları da kapatarak işlevsizleştirmeye çalıştılar. Hapishaneleri devrimciler ve ülkücüler ile doldururken hiçbir toplumsal desteği bulunmayan ve bugün AKP’de vücut bulan siyasal İslama taviz üstüne taviz vererek toplumda yaygınlaşmasını sağladılar. Partimizin kapısına kilit vurulduğunda da genel başkanlarımız, milletvekillerimiz, il ilçe başkanlarımız hapsedildiği, vurulduğu dönemlerde de biz Mustafa Kemal Atatürk’ün özdeyişinde olduğu gibi, demokrasi ile özgürlüğün karakterimiz olduğunu gösterdik. Hep ileriye baktık eşkıya dünyaya hükümdar olmaz inancıyla. ‘Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçe yaşamak’ için mücadele ettik. Dün olduğu gibi bugün de aynı kararlılıkla cumhuriyet, hukuk, demokrasi, özgürlük düşmanı darbecilere karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Biliyor ve inanıyoruz ki bu mücadelemiz sonunda kazanan halk olacak, demokrasi olacak, özgürlük olacak, kardeşlik olacak. Bu ve benzeri onlarca olumsuzluğa, hukuksuzluğa rağmen biz geleceğe umutla bakıyoruz. Çünkü biz her ara dönemde, her darbe döneminde karanlığa aydınlık feneri tutan Cumhuriyet Halk Partisiyiz"

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir