BOLU’DA KESİLEN CEZALAR CAYDIRICI MI?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını kapsamında Bolu’da bugüne kadar kurallara uymayan binlerce kişiye 2 milyon liradan fazla para cezası kesildi.

BOLU’DA KESİLEN CEZALAR CAYDIRICI MI?
15 Ekim 2020

Haber: Hızır İlyas Yıldırım

İlimizde, koronavirüs tedbirleri kapsamında son 4 aylık süreç içerisinde maske takmayan 3 bin 300 kişiye 2 milyondan liradan fazla para cezası kesildi. Kentte polis ve jandarma ekipleri tarafından yürütülen denetimlerde vatandaşların maske ve sosyal mesafe kurallarına uyması sağlanıyor.

CEZALAR NE KADAR CAYDIRICI?

Türkiye’de kurallara uymayanlara kesilen ceza miktarlarına bakıldığında oldukça üst sıralarda yer alan Bolu’da, kesilen cezalarının ne kadar caydırıcı olduğu merak konusu oldu. Kesilen milyonlarca liralık cezaya rağmen ilde halen maske kuralına riayet etmeyenlerin sayısında ciddi artış olduğu gözlendi. Emniyet güçlerinin olduğu noktalarda maske takan birçok kişinin emniyet güçlerinden uzak noktalarda bu kurala uymaması dikkat çekti.

GÜNLERCE AYNI MASKEYİ TAKANLAR DA VAR

Kesilen cezaların caydırıcı olup olmadığını sorduğumuz bir vatandaş, “Bence caydırıcı değil. Polisi gördüklerinde maskeyi takıyorlar, polis geçince yine çeneye takıyorlar. Yetkililerin, maske takanları tespit ettikleri kadar temiz maske takıp takmadıklarını da kontrol etmeleri gerekiyor. Bu cadde üzerinde sırf ceza yememek için maske takan ve günlerce aynı maskeyi yüzünden çıkarmayan insanlar var.” dedi.

HAPİS CEZASI İSTEĞİ

Bazı vatandaşlar ise, kurallara uymayarak insan sağlığını tehdit edenlere para cezasıyla birlikte hapis cezası verilmesi gerektiğini savunuyor.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir