YAYLALAR BELEDİYE MÜCAVİR ALANINDAN ÇIKARILACAK

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 2016 yılında belediye meclisinde bazı yaylaların mücavir alan içerisine alınmasını öngören kararın sıkıntısını yaşadıklarını vurgulayarak yaylaların belediye mücavir alanından çıkarılacağını söyledi.

YAYLALAR BELEDİYE MÜCAVİR ALANINDAN ÇIKARILACAK
28 Kasım 2020

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 2016 yılında belediye meclisinde bazı yaylaların mücavir alan içerisine alınmasını öngören kararın sıkıntısını yaşadıklarını vurgulayarak, “Pazartesi günü belediye meclis toplantısında Bolu Belediye mücavir sahasında bulunan bu yaylaların mücavir alandan çıkartılması için kararı alıp Çevre ve Şehircilik Bakanlığına göndereceğiz. Bizim bu yaylalar üzerinde rant iddiamız yok” diye konuştu.

At yaylasındaki meralarda kaçak olarak yapılan çitlerin yıkılmasıyla başlayan gerginliğin ardından köylüler Bolu Valiliğine giderek tepkilerini dile getirdiler. Bolu Valisi Ahmet Ümit’in sosyal medya hesabından, “Mücavir alan sınırlarında bu görev yasal olarak Belediyenindir. Bolu Belediyesi şimdiye kadar yapmadığı görevini yapıyor. Her kurum görevini vaktinde ve tam olarak yapmalıdır” dedi şeklindeki paylaşımına Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tepki gösterdi.

AK PARTİLİ SİYASİLERE TEPKİ GÖSTERDİ

Yıkımın Bolu Belediyesinin aldığı bir karar olmadığının altını çizen Özcan, “Yaylarımızda kaçak yapılaşma var. Uzun süredir devam eden işgaller var. Dolayısıyla bunu hiçbir şekilde tasvip etmek mümkün değil. Ben çok merak ediyorum, AK Parti Milletvekili Arzu Aydın niye yalan söylüyor. Sayın AK Parti İl Başkanı niye yalan söylüyor. Sayın valimiz olayın detaylarını tüm yönleriyle niye paylaşmıyor. Siyasilerin amacı vatandaşla ile belediyeyi karşı karşıya getirmek. Diyorlar ki Bolu Belediyesi sizlerin evlerini yıkıyor, sizin çitlerini yıkıyor. Bu, Bolu Belediyesinin aldığı bir karar değil.” diye konuştu.

ÖZCAN’DAN VALİ ÜMİT’E TEPKİ

Bolu Valiliğinden yayla evlerine ile ilişkin kararları gösteren Başkan Özcan, şunları söyledi:“2018 yılının Aralık ayında yerel seçimden önce Bolu Belediyesinin davet edilmediği  Bolu sınırları dahilinde kaçak yapılaşmayla mücadele toplantısı’ yapıldı. Sonrasında yazıların içeriği tehdit içermeye başladı. Yapmazsanız sizin hakkınızda yasal işlem yapılacak denildi. Valiliğin bu konuda bize talimat verme hakkı var, yerine getirmezsek de bizim hakkımızda yasal işlem yapma yetkisi var. Valilik ‘Ben senden araç gereç istiyorum’ diyor. Göndermeme şansım var mı? Yok. Burada niye dürüst davranmıyorsunuz. Niye insanlara bu kararı Bolu Belediyesinin aldığını söylüyorsunuz? Niye Bolu Belediyesine biz talimat verdik demiyorsunuz.”

AHMAKÇA ALINAN KARAR BİZİ SIKINTIYA SOKTU

2016 yılında yayla evleriyle ilgili alınan kararı ahmakça olarak nitelendiren Başkan Özcan, “2016 yılında belediye meclisinde karar alındı. CHP’li üyelerin ‘Hayır’ oylarıyla alınmış bir karar. Bazı yaylaları mücavir sahana almışsın. Meraların ve yaylaların hiçbir zaman imara açılamayacağını düşünemediniz mi? Pazartesi günü belediye meclis toplantısında Bolu Belediye mücavir sahasında bulunan bu yaylaların mücavir alandan çıkartılması için kararı alıp Çevre ve Şehircilik Bakanlığına göndereceğiz. Bizim bu yaylalar üzerinde rant iddiamız yok.Rant amacıyla bir karar yüzünden Bolu Belediyesi bugün bu sıkıntıyı yaşıyor” dedi.
ÖZGÜRBOLU

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir