BAİBÜ AKADEMİSYENLERİ DÜNYA BİLİM İNSANLARI LİSTESİNE GİRDİ

BAİBÜ’lü Akademisyenler, “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde yer aldı.

BAİBÜ AKADEMİSYENLERİ DÜNYA BİLİM İNSANLARI LİSTESİNE GİRDİ
1 Aralık 2020

PLOS (The Public Library of Science) Biology Dergisi’nde yayımlanan ve Stanford Üniversitesi araştırmacıları tarafından hazırlanan, “Updated science-wide author databases of standardized citation indicator” başlıklı bir makale dünya çapında akademisyenleri atıf göstergelerine göre değerlendirildi. Her biri kendi alanlarında sıralanan akademisyenler arasında ilk %2’lik dilimde BAİBÜ’lü bilim insanları da yer aldı.

Atıf, h-index, hm-index gibi çeşitli atıf indikatörlerine göre yapılan değerlendirmede ilk %2’lik dilime giren isimler arasında BAİBÜ Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Naci Çelik ve Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Polat yer aldı. Akademisyenlerin tüm kariyerleri üzerinden yapılan bu değerlendirmede %2’lik dilimde, Türkiye’den toplam 614 akademisyen bulunuyor.

Ayrıca 22 bilimsel alan ve 176 alt alanın kategorize edildiği makalede 2019 performans verilerine göre yapılan sıralamada da Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerimizden Doç. Dr. Musa Büyükada dünyanın en etkili 161.442 bilim insanı arasında yer aldı.

Rektör Alişarlı’dan Tebrik ve Teşekkür

Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Üniversitemizin ulusal ve uluslararası üniversite performans sıralamalarında elde edilen başarıları yanı sıra, akademisyenlerimizin dünyanın en etkili bilim insanları listesinde bulunmalarından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Dünyanın sayılı bilim insanları listesine giren değerli akademisyenlerimizi BAİBÜ ailesi adına tebrik ve teşekkürlerimi iletiyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir