TANJU ÖZCAN: "YEMİNİMİ EVİMİN KAPISINA ASTIM"

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, seçimi kazandıktan sonra ettiği yemini evinin kapısına astığını ve her sabah çıkarken görerek hareket ettiğini söyledi.

TANJU ÖZCAN: "YEMİNİMİ EVİMİN KAPISINA ASTIM"
8 Ocak 2021

Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Velioğlu’nun sorularını yanıtlayan Başkan Özcan, belediyede israfı önleyip tasarruf yapmanın bu denli etkili olacağını düşünmediğini ifade ederek, “İsraf ve tasarruf üzerinde çok duruyorduk ama ben bu kadar etkili olacağını düşünmemiştim. Bazı şeyleri neden bir sene geçtikten sonra açıklıyorsun diyorlar. Bazı şeyleri yaşayıp görmek lazım. 2017 yılında bir ihale yapılmış aynı mahiyette bir ihale yapıyorsun o zaman 4 milyona gitmiş o ihale şimdi bir buçuk milyona gitmiş, nasıl oluyor? İhalelerimizin yüzde 99'unu elektronik ihale ile yapıyoruz. Son derece şeffaf elektronik ihale. Siz ihalede birini tarif etmezseniz, birine rant sağlamaya çalışmazsanız oradaki rakamlar aşağı düşüyor. Ödemelerinizi düzenli yaparsanız rakamlar aşağı doğru düşüyor. Dolayısıyla ben israf ve tasarruf kelimelerinin bu kadar büyük katkı sağlayacağını düşünmüyordum. “ dedi.

Kimseye kıyak yapmadıklarını ve geçmişte haksız kazanç elde ettiklerini tespit ettikleri kişilerden paraları geri istediklerini açıklayan Başkan Özcan, “Biz kimseye kıyak yapmayız ama geçmişte kıyak yapılmış olanlar var. Bunlardan tespit ettikçe geriye dönük olarak haksız kazanç vergisi olarak geriye istiyoruz. Cebime değil belediyeye istiyoruz. Bunu da yapmaya devam edeceğiz. Bir yeri daha yakaladım, onun da üzerine gideceğiz. Bir yer durup dururken 3 kattan 5 kata çıkarılmış, neden çıkartılmış bir bakacağım. Bazı ihalelerde kıyaslamalar yaptım ilk 1 ayda tespit ettiğimiz 4 kalemde belediyeyi 12 buçuk milyon lira kara soktuk. Bolu belediye tarihinde ilk kez 2019 yılında belediye bütçesi 50 milyon lira fazla verdi. Daha önce bir kez bir milyon lira fazla vermiş. Onda da Aralık ayında 34 milyon liralık gayrimenkul satışı yapılmış yani bütçe 33 milyon açık verecekken 1 milyon fazla vermiş. Bu yıl bütçe fazla vermiyor” şeklinde konuştu.

YEMİNİME HER GÜN BAKIYORUM

Göreve geldiği gün ettiğine yemine sadık kaldığını ve görev süresi içerisinde yeminine aykırı bir şey yapmadığını vurgulayan Başkan Özcan, şunları söyledi:

“Kimseyi ayırmadan kimseyi kayırmadan tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemeden israf etmeden tasarruf ederek cumhuriyetin değerlerinden ve Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden ayrılmadan bu görevi yapacağıma Allah'ım ve namusum üzerine yemin ederim demiştim Bugüne kadar yeminime aykırı hiçbir şey yapmadım. Bir de en önemli şeyimiz şu. Ben ettiğim yemine sadık kaldım. Yeminimi evimin kapısına astım ve her sabah çıkarken o yemini görüyorum ve şunu söylüyorum. Belediyenin bir kuruş parasını israf etmedim, Bolu Belediyesinin, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemedim, kimseyi ayırmadım. Hiçbir müteahhit Tanju Bey şu konuda bana kötülük yaptı şu konuda bana kıyak yaptı diyemez. Ben AK Partili olduğum için MHP'li olduğum için belediyede şu işim görülmedi diyemez. Ben CHP'li olduğum için bana şöyle bir torpil yapıldı diyemez. Şu anda benden en fazla şikayetçi olan zaten CHP'liler. Çünkü beklentileri çok fazlaydı ama ben onlara da eski başkanlar gibi partizanlık yapmayacağım dedim”

 

1 yorum yapılmış

  • İbrahim kıymaz 8 Ocak 2021 - 20:40
    Sayın başkanım göreve başlarken duanızı da ben yaptım, ve o gün dua da size vermiş olduğunuz bu sözünüze sadık kalmanızı nasip et demiştim, ben kayda değer bir yanlışınızı da görmedim, başarılar diliyorum, benim yağcılık ile işim olmaz, size oy da vermedim

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir