BOLU'DA 2 YAYLA YAYLA STATÜSÜNDEN ÇIKARILDI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Amasya, Bolu ve Trabzon'da 15 yaylanın statüsü kaldırıldı. Kararla birlikte yayla alanı olmaktan çıkarılan yerler imara açılabilecek. Listede Bolu'dan da iki yayla bulunuyor.

BOLU'DA 2 YAYLA YAYLA STATÜSÜNDEN ÇIKARILDI
30 Ocak 2021

Resmi Gazete'de yer alan kararda, "Ekli listede adları belirtilen alanların 'yayla alanı' olarak ilan edilmelerine ilişkin aynı listede tarih ve sayıları yazılı Bakanlar Kurulu kararlarında yer alan hükümlerin yürürlükten kaldırılmasına, 6831 sayılı Orman Kanununun 17'nci maddesi gereğinde karar verilmiştir" denildi. Söz konusu 17. madde bölgenin imara açılabilmesini öngörüyor.

YAYLA STATÜSÜNDEN ÇIKARILAN ALANLAR ŞU ŞEKİLDE:

Amasya: Ahmetoğlu, Keşbeli,Çukurtuzla, Melikli, Çukuryayla, Alanbaşı, Kadı Çayırı, Kulam, Peynirçayı, Düvenci, Fındıkpınar.

Bolu Mudurnu: Göllü Ören, Yaylabeli

Trabzon: Hıdırnebi-1, Hıdırnebi-2


KAYNAK: CUMHURİYET

1 yorum yapılmış

  • Sabahattin Yılmaz 31 Ocak 2021 - 09:52
    Yaylalar köylerindir köylerin kalsın imara açılıp satılamaz her yer bitti sıra yaylalarımı geldi acilen çözüm gerekli toplumsal bir dayanışma şart oldu yeter artık köylü yıllardır zayıf düşürüldü sebebide belli oldu

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir