VALİ AHMET ÜMİT AŞI OLDU

Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi’nde Covid-19 aşısının ilk dozunu yaptırdı.

VALİ AHMET ÜMİT AŞI OLDU
24 Şubat 2021

Geçtiğimiz hafta MHRS’den randevu alarak Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi’ne gelen Ahmet Ümit, Covid-19 Aşı Uygulama Ünitesinde 1’nci doz aşısını oldu. Ahmet Ümit ile birlikte İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ömer Ersever ve İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan da aşılarını oldular.

Bolu Valisi Ahmet Ümit, aşı sonrası yaptığı açıklamada; “Bolu olarak ülkemizle eş zamanlı olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Sağlık Bakanımızın organizasyonunda, İçişleri Bakanımızın etkin desteğinde yaklaşık 1 yıldır topyekûn başarıyla mücadelesini sürdürdüğümüz koronavirüse karşı en önemli tedbir aşıdır” dedi.

“AŞILAMA ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”

Bolu’da da ülke genelinde olduğu gibi 14 Ocak 2021 tarihinde aşılama faaliyetlerinin başladığını belirten Vali Ümit, “Aşılama çalışmalarının planlanmasında; hastalığa maruz kalma, bulaştırma riski, toplumsal yaşamın işleyişi üzerindeki olumsuz etkileri gibi hususlar göz önüne alınarak Sağlık Bakanlığımızca belirlenen öncelik sırasına uygun olarak ilk etapta Sağlık çalışanlarımızdan başlanan aşı uygulamamız yine Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği öncelik sıralamasına göre yapılmaktadır. İlimizde de, tüm hastanelerimizde, aile hekimliklerimizde ve Toplum Sağlığı Merkezlerinde oluşturulan toplam 180 aşı odasında ve ayrıca 85 yaş üstü vatandaşlarımız ve Evde Sağlık Sistemine kayıtlı hastalarımızın evlerinde aşılanabilmesi için 45 Mobil aşı ekibimizle aşılama çalışmalarımız devam etmektedir” ifadelerine yer verdi.

AŞI ÇALIŞMALARI SORUNSUZ DEVAM EDİYOR

Bolu’da aşı çalışmalarının Sağlık Bakanlığı'nın belirlemiş olduğu aşı takvimi kapsamında yürütüldüğünü belirterek sırası gelen vatandaşlarımızın da aşıyı yaptırmaları konusunda çağrıda bulunan Vali Ümit, “Sağlık Bakanlığımızca belirlenen öncelik sırasına uygun olarak sırası gelen vatandaşlarımız, MHRS web, MHRS mobil, ALO 182 veya e-Nabız üzerinden veya doğrudan kendisine en yakın sağlık kurumundan 1 gün önce randevu alarak aşılarını olabileceklerdir.

İlimiz genelinde yürütülen aşılama çalışmalarımız sorunsuz bir şekilde devam etmektedir. Şimdiye kadar İlimizde 1. ve 2. doz aşı olmak üzere toplam 37.000’ den fazla vatandaşımız aşı oldu. Bolu olarak aşı uygulamasında en iyi illerden birisiyiz.” İfadelerini kullandı.

“SIRASI GELEN HER VATANDAŞIMIZIN VAKİT GEÇİRMEDEN AŞILARINI OLMALARINI BEKLİYORUZ”

Koronavirüsle mücadelede en etkin yol aşı uygulamasıdır. Sağlık Bakanlığı yetkilileri ve uzmanlar tarafından aşının koronavirüse etkin olduğu gibi mutasyonlarına karşı da etkin olduğu ifade edilmektedir. Bugüne kadar İlimizde yapılan aşılar neticesinde herhangi kayda değer bir yan etki olmadığı Sağlık İl Müdürlüğümüz tarafından ifade edilmiştir.

Yine bilindiği gibi yetkililer tarafından virüsle mücadele tedbirlerinin bundan böyle yerelde alınacağı ifade edilmektedir. Bu konuda ilgili Bakanlıkların talimatları beklenmektedir. Gerekli bilgiler alındığında vatandaşlarımızla paylaşımlar yapılarak tedbirleri hep birlikte alacağız ve yine hep birlikte uygulayacağız.

Gerek bireysel gerekse toplumsal sağlık açısından ve gerekse bundan sonra normalleşme sürecinde alınacak olan tedbirlerde toplumumuzdaki aşılama oranı önemli olacaktır. Kısacası bir an önce sırası gelenlerin aşı olması vatandaşlarımızın ve kamunun menfaatinedir.

“BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE ÇOK DAHA BAŞARILI OLACAĞIZ”

Pandemiyle mücadelede aşılama çalışmalarının başlamasıyla birlikte yeni bir döneme girildiğini söyleyen Vali Ahmet Ümit; “Aşıyla birlikte virüsle mücadelede yeni bir döneme girmiş olsak da koronavirüs salgını halen devam ettiğinden maske, mesafe, hijyen, izolasyon ve kalabalık ortamlarda bulunmama kuralları başta olmak üzere alınan tüm tedbirlere şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da hep birlikte uymaya devam etmeliyiz. İnanıyorum ki değerli Bolulu hemşehrilerimizle birlik ve beraberlik içerisinde koronavirüse karşı bundan sonraki süreçte her alanda yapacağımız çalışmalarla ve vereceğimiz mücadelelerle çok daha başarılı olacağız. Salgının başladığı günden itibaren alınan tedbirlere riayet edilmesi hususunda ve aşılama çalışmalarına gösterdikleri duyarlılıktan ve hassasiyetten dolayı Bolulu hemşerilerime gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

SAĞLIK PERSONELLERİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Vali Ahmet Ümit açıklamasının devamında şu cümlelere yer verdi; “Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanımız, Sağlık Bakanımız ve İçişleri Bakanımız başta olmak üzere bu güne kadar virüsle mücadelede ve aşının temininde emeği geçen herkese, gerek pandemiyle mücadelede gerekse aşılama hizmetlerinde risk ortamında virüsle karşı karşıya en ön safta canları pahasına cansiparâne çalışan tüm sağlık personelimize, alınan tedbirlerin uygulanıp uygulanmadığının kontrolü noktasında mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan başta güvenlik kuvvetlerimize olmak üzere kamu kurum kuruluşlarımızda ve özel sektörde görevli çalışanlarımıza, STK’larımızın kıymetli üyelerine, köy/mahalle muhtarlarımıza üstün gayret, fedakârlık ve yüksek performanslarından dolayı şahsım ve Bolulu Hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Ümit’in açıklamalarının ardından İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ömer Ersever ve İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan da Covid-19 aşılarını oldular.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir