TANJU ÖZCAN'DAN FARUK ÖZLÜ'YE İNCE AYAR

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, katıldığı bir televizyon programında kendisini eleştiren Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü’ye sert cevap verdi. Özcan, "Bana laf yetiştireceğine Düzce'nin sorunlarına odaklansın" dedi.

TANJU ÖZCAN'DAN FARUK ÖZLÜ'YE İNCE AYAR
5 Nisan 2021

Haber: Hızır İlyas Yıldırım

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü katıldığı bir programda, Düzce-Bolu güzergahından geçmesi için girişimlerde bulunulan hızlı tren projesi hakkında açıklamalarda bulunmuş, Başkan Özlü, hızlı tren projesiyle ilgili kamuoyu oluşturmaya çalışan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a yüklenmişti.

Faruk Özlü programda sözü, hızlı tren projesine destek verilmesi için hem Bolu’da hem Düzce’de panolara ilanlar veren Bolu Belediye Başkanı Özcan’a getirerek, ”Bolu Belediye Başkanı ‘Ayı heykeli yapacağım’ dedi. 15 gün her gündemde ayı ayı ayı… Yetmedi ‘Geyik yapacağım’ dedi. Sonra da ‘Hızlı tren’ dedi. Hızlı trene binmeye çalışıyor. ‘Ben’ diyor ‘50 defa aradım Cumhurbaşkanımızı, randevu alamadım, bir gitsem anlatacağım’ diyor. Yahu Tanju! Sen hızlı tren uzmanı mısın? Sen hangi teknik bilgiyle Cumhurbaşkanımızı ikna edeceksin? Kusura bakma, hadi oradan!” ifadelerini kullanmıştı.

ÖZCAN’DAN CEVAP GECİKMEDİ

Bolu Belediyesi’nde gazetecilerle bir araya gelen Tanju Özcan’dan Faruk Özlü’ye cevap gecikmedi.

Yüksek Hızlı Tren’in Düzce ve Bolu’dan geçmesini arzu ettiğini söyleyerek söze başlayan Özcan, “Düzce ve Bolu’nun turizmi, sanayisi gelişsin, istihdam yükselsin derdindeyim. Bunlar için büyük önem arz eden YHT konusunda da Sayın Cumhurbaşkanımızdan defalarca randevu talep ettim. Sayın Cumhurbaşkanından ben kişisel bir randevu talep etmedim. Randevu verseydi başta Düzce Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ayhan Şamandar Bey’in hazırladığı rapor ile gidecektik. YHT konusunda teknik bilgiye sahip bir ekip ile birlikte YHT’nin neden Düzce’den, Bolu’dan, Gerede’den, Kızılcahamam’dan geçmesinin daha yararlı olacağı konusunda bilgi verecektik. Bu projenin Bolu’dan geçmesini istemenin ne ayıbı var. Bu konuda Düzce halkının düzgün bilgi sahibi olmadığını düşünerek Düzce’deki bazı ilan panolarını YHT kampanyası için parasını vererek kiraladık. ‘Bu treni kaçırmayalım’ dedik. Sayın Düzce Belediye Başkanı bu konuya hiç çalışmamış. Projeye hâkim olan, teknik altyapıyı bilen Ayhan Şamandar hocamıza hiç danışmamış.” dedi.

“BUTRENE DÜZCELİLERİ, BOLULULARI BİNDİRMEK İSTİYORUM”

Proje hakkında bilgiler veren Özcan, “Ankara-İstanbul arası yüksek hızlı tren hattı iki büyük kenti 80 dakikada birbirine bağlamayı hedeflemiş. O yüzden Beypazarı ve Mudurnu üzerinden geçirilmesi planlanmış ancak biz Düzce-Bolu ve Gerede hattından geçmesinin daha yararlı olacağını savunuyoruz. Tabii Bay Faruk bu raporları incelemediği için haberi yok. Faruk Bey, ‘Ayıyla başladı, geyikle devam etti. Şimdi de hızlı trene binmeye çalışıyor’ dedi. Evet, ben hızlı treni kaçırmamak ve bu trene binmek istiyorum. Bu trene Boluluları, Düzcelileri bindirmek istiyorum. Bu trenin arkasından öküzün trene baktığı gibi bakmak istemiyorum. Bolu ve Düzce iki kardeş ildir. Bir elmanın iki yarısı gibiyiz. Düzce ve Bolu’nun menfaatine olacak bir konuda Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü’nün bu açıklamalarını tuhaf buluyorum. ’Ben Sayın Erdoğan’ın adamıyım’ diyorsa rica ediyorum kendisinden. ‘Şu Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve beraberindeki heyeti kabul edin Sayın Cumhurbaşkanım’ deyiversin sözü geçiyorsa. Sözü geçmiyorsa da bana laf yetiştirmesin. Bolu’da ve Düzce’de sandıkları kuralım ve halka ‘Yüksek Hızlı Tren’i istiyor musunuz?’ diye soralım. İki ilin halkı oyunu kullansın ve kararı versin.” diye konuştu.

“BANA LAF YETİŞTİRECEĞİNE DÜZCE’NİN SORUNLARINA ODAKLANSIN”

Özlü’nün kendisine laf yetiştirmek yerine Düzce’nin sorunlarıyla ilgilenmesi gerektiğini belirten Özcan, şöyle dedi; “Düzce Belediyesi tarafından ‘Düzce’nin İlk 500 Günü’ adı altında bir kitapçık hazırlanmış. Biz de Bolu Belediyesi olarak ‘Bolu’nun ilk 550 Günü’ diye bir kitapçık hazırladık. Sayın Faruk Özlü önce aynaya baksın ve bu iki kitapçığı bir karşılaştırsın. İki kitapçıkta ‘İsrafı önledik’ diye başlıyor. İsrafı önlediğimizi söylememiz bizim için bir övünçtür ama onunki bir itiraftır. Ben AK Partili bir belediyeden burayı alarak israfın önüne geçtiğimi söylüyorum. O ise AK Partili bir belediyeden aldığı belediyede israfın önüne geçtiğini söyleyerek itirafta bulunuyor. Kendisinden önceki AK Partili belediye başkanının israf ettiğini söylemiş oluyor. Düzce Belediyesi’nin borcunu 41 milyon lira azalttığını söylemiş. Biz 200 milyon lira azalttık. 2019 yılında 17 milyon lira gelir fazlası verdiklerini söylemiş. Biz ise 55 milyon lira gelir fazlası verdik. Bizim bütçemiz Düzce Belediyesi’nin bütçesinden 50 milyon lira daha fazladır. Sebebi ne? Düzce’de su parası, ilan vergi parası, toplu taşıma daha pahalı. İller Bankası’ndan aldıkları pay bizden daha fazla. Benim nasıl 50 milyon lira daha fazla bütçem oluyor. İktidar partisinin belediyesi olmana rağmen Ankara’dan sana para yağmıyor mu? Dedik biz yağmaz diye. Kısacası iş bilenin kılıç kuşananındır.”

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir