İYİ PARTİLİ AHMET ÖRNEKBAŞ: "ALLAH BU İKTİDARA AKIL FİKİR VERSİN"

İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Örnekbaş son dönemde ülke gündeminde yaşanan gelişmeler hakkında değerlendirmeler yaptı. Örnekbaş, İktidarı sert sözlerle eleştirdi.

İYİ PARTİLİ AHMET ÖRNEKBAŞ: "ALLAH BU İKTİDARA AKIL FİKİR VERSİN"
9 Nisan 2021

İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Örnekbaş ülke gündeminde yaşanan güncel gelişmeler hakkında değerlendirmeler yaptı. Örnekbaş, son günlerin en çok tartışılan konu emekli amiraller tarafından yayınlanan bildiriyi değerlendirdi. Örnekbaş bu konu hakkında “İktidarın ekmeğine yağ sürdürtmeyiz” dedi. Örnekbaş sözlerinin devamında iktidarın kısa çalışma ödeneğini kaldırmasıyla yaşanacak ekonomik sonuca dikkat çekerek iktidarın bu kararını “Allah bu iktidara akıl fikir versin” sözleriyle eleştirdi.

“GECE ORTALIĞI KARIŞTIRMAK MODA OLDU”

Örnekbaş yaşanan gelişmelere ilişkin şu değerlendirmeleri yaptı: “Son günlerde gece ortalığı karıştırma modası başlamıştır. Gece uykusu kaçan, birine kızan, diğerine kırılan, öfkelenen acaba kimi nasıl rahatsız ederim diyerek bir takım adımlar atmakta ve bu durumun faturasını da maalesef vatandaşımız ödemektedir. Bu modanın son örneği olarak 104 emekli amiral bir bildiri paylaştılar. İktidar, darbe edebiyatıyla 4 gün daha milletin dertlerini konuşmaktan kurtuldu. Darbe edebiyatıyla yine gerçek gündemden kaçtılar. Zaten vatandaşın yüzüne bakacak halleri kalmamıştı, şimdi bu türlü suni gündemlerle vatandaşın gerçek dertlerinden uzakta istedikleri gibi konuşmaya devam ettiler. Her geçen gün vatandaşın ilgisini kaybeden cumhur ittifakının bu türlü konularla değirmenine su taşımasına müsaade edemeyiz, iktidarın ekmeğine yağ sürdürtmeyiz. Son 60 yılda 9 darbe, post modern darbe, muhtıra ve e-muhtıra görmüş bir millet olarak bazı hassasiyetlerimiz var. Bu yüzden Türkiye’ye dair endişeleri olanların bu endişeleri usulünce, zamanını ve zeminini doğru ayarlayarak dile getirmeleri çok önemlidir. Milletimiz geçim derdinde kıvranırken bunlar hala darbe mi darbeci mi konuşturuyorlar, buna sebep olanları da fırsat bilenleri de kınıyorum. Aziz milletimizin çaresizliğini perdeleyen her tavrı reddediyorum.”

“O FON, SANKİ BABALARININ MALI”

Kısa çalışma ödeneğinin kaldırılmasının anlaşılmaz olduğunu söyleyen Örnekbaş, sözlerinin devamında şunları kaydetti;  “Bunlar çalışana üretene düşmanlar. Bu gün kısa çalışma ödeneği ile ilgili bir değişikliğe gidiliyor. Kısa çalışma ödeneği kaldırdılar. Neymiş, İşsizlik Sigortası Fonu'na çok yüklenmişler. O fon, sanki babalarının malı! Şubat 2021'de, 1 milyon 296 bin kişi kısa çalışma ödeneği aldı. Bu çalışanlarımıza yapılan ödeme ortalama 1588 lira. Bu parayı kesince ne olacak? İşveren o işçileri çıkaracak. Peki, o zaman devlet ne yapacak? Ortalama 1360 lira işsizlik maaşı ödeyecek. Yani o fondan neredeyse aynı para çıkacak. Bir de üstüne, eğer 1 buçuk milyon kardeşimiz, işsiz kalırsa, yani üretimden çıkarsa, en az 45 milyar liralık bir milli gelir kaybıyla karşı karşıya kalacağız. İş bilmeyen matematik bilmeyen bu iktidara Allah akıl fikir versin. Tek bildikleri yandaşlarını kayırmak müteahhit 5 kardeşleri zengin etmek. İstihdam sağlayana, üretim yapana düşmanlar. Halkımız artık gerçekleri görmektedir. Bu türlü oyalayıcı konuların dışında ülkemizin acil çözüm bekleyen ekonomik konularının çözülmesi gerekmektedir. Bu aziz milletin artık sabrı yoktur. Çözüm için gerekli olan kaynak ve güç bu ülkede vardır. Bu ülkenin İYİ Partisi vardır.”

 

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir