BU SEKTÖRDE ÇALIŞANLARA 1.500 TL NAKDİ DESTEK SAĞLANACAK

Yiyecek-içecek alanında faaliyet gösteren çalışanlar için nisan-mayıs aylarında geçerli olacak 1.500 TL'lik destek, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçti.

BU SEKTÖRDE ÇALIŞANLARA 1.500 TL NAKDİ DESTEK SAĞLANACAK
9 Nisan 2021

Birçok düzenlemeyi içeren torba yasa teklifi dün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Teklifin önemli maddeleri arasında, kafe ve restoran çalışanlarına yönelik destek düzenlemesi de yer alıyordu. Teklif  TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçti. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ahmet Erdem, "Yeme-içme sektöründe çalışan 537 bin kişi var. Bunun 165 bin kişisi kısa çalışmadan faydalanıyor. 90 bin kişisi ise nakdî ücret desteğinden faydalanıyor. Bunların hepsi 255 bin... Bunu 537 binden düştüğümüz zaman 282 bin potansiyelimiz var" dedi.

BUNLARA DAHİL ETTİK

Milletvekillerinin konuyla ilgili sorularına yanıt vere Bakan Yardımcısı Ahmet Erdem, "17 Nisan'dan (2020) önce işbaşında olanlar yani çalışanlar, bir şekilde iş yerinde hizmet akdi devam edenler ya kısa çalışmadan faydalanıyorlardı; ya da ücretsiz izin ile nakdî ücretten faydalanıyorlardı. Fakat daha sonra, 17 Nisan'dan sonrası için işe girmiş olanlar veya faydalanamayanlar -dört yüz elli ve doksan günlük bir şey vardı- bir şekilde açıkta kalıyordu. Şimdi dolayısıyla, bu kısa çalışmadan veya nakdî hizmet desteğinden faydalanamayanları da biz bunlara dâhil ettik" dedi.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir