TANJU ÖZCAN: “SUÇ İŞLEDİK, BANA KAYYUM ATASINLAR”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “1203 kişiye iş bularak büyük suç işledik. Bana kayyum atasınlar” diyerek AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner’in açıklamalarını eleştirdi.

TANJU ÖZCAN: “SUÇ İŞLEDİK, BANA KAYYUM ATASINLAR”
14 Nisan 2021

AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada Bolu Belediyesi’ni kastederek Bolu’da bazı kişi ve kurumların kanun ve yönetmeliklere aykırı şekilde hiçbir izin almadan iş ve işçi bulmaya yönelik faaliyetler yürüttüğüne dair açıklamalarda bulunmuştu.

Güner’in bu açıklamalarına Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan cevap verdi.

18 BİN KİŞİ İŞ İÇİN BELEDİYEYE BAŞVURMUŞ

Belediye Başkanı olduğu günden bu yana devamlı iş başvuruları aldıklarını söyleyen Tanju Özcan, “Göreve geldiğimiz günden bu yana 18 bin kişi bize iş başvurusunda bulundu. Bu işsizliğin sebebi yerel belediyeler değil. Bu işsizliğin sebebi Hükümetin uyguladığı politikalar. Türkiye’yi 20 yıldır yöneten AK Parti bu anlamda dibe vurdu. İşsizlik en üst noktalara erişti. Kanun, belediye başkanlarına vatandaşa iş bulma konusunda bir yetki vermemiş. Ama biz halkın derdiyle dertlendiğimiz için vatandaşa iş bulma konusunu kendimize görev olarak kabul ettik. Bu 18 bin başvuru yapanların 3 bin 600’ü üniversite mezunlarımız. Bizim bu kadar kişiyi belediyeye alma şansımız yok. Bizde işverenle işçiyi buluşturmak istedik. Baktık ki İŞKUR bu konuda yetersiz. Biz gönüllülük esasına göre bir çalışma başlattık. Resmi bir ofis kurmadık. Belediyemizde çalışan bazı arkadaşlarımız, insan kaynakları temsilcimizi görevlendirdik. Sayın Rasim Özdemir’in önderliğinde işverenlerle bir araya geldiler. Her gün bir ya da iki fabrikayı ziyaret ederek belediyeye iş başvurusunda bulunan vatandaşlarımızı oralara yönlendirdik. İş sahibi olmalarını sağladık. Rasim Bey ve ekibinin işe yerleştirdiği kişi sayısı 1203’tür.” dedi.

“BANA KAYYUM ATASINLAR”

İşçiyle işvereni buluturmak adına yaptıkları çalışmaları eleştiren AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner’i eleştiren Özcan, “Ama dün AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner bir açıklama yaparak, ‘Belediyenin iş bulması ve ya aracılık etmesi kanuna aykırıdır’ diyor. AK Parti’nin çiçeği burnunda başkanı yaptığımız bu çalışmayı kanunsuz olarak görüyor. Ben bu suç ise bunu işlediğimizi kabul ediyorum. Suçumuz büyük. 1203 kişiye iş bulmuşuz bu suç sayesinde. Ben buradan Cumhuriyet savcılarına çağrıda bulunuyorum. Bu suçu işleyenleri gelip alsınlar. Bu suça bende ortak olduğum için bana da kayyum atasınlar. Biz teşekkür beklerken yeni bir suç tipiyle karşılaştık. İnsanlara iş bulmak kanunsuzmuş.” diye konuştu.

“HISIM AKRABALARINI İŞE YERLEŞTİRDİLER”

Güner’i vatandaşın derdiyle dertlenmemekle suçlayan Özcan, açıklamasının devamında şöyle dedi; “Sen orada oturmuşsun. Vatandaşın derdiyle dertlenmiyorsun. Bunun sebebi senin temsil ettiğin hükümettir. Hükümetin sorununu çözmeye çalışıyoruz. İnsanlara iş bulduk diye suçlanan bir tek yönetim bizizdir. AK Parti ilk kurulduğunda halkın derdiyle dertlenen insanlar vardı temelinde. Ama şimdi parayı buldular. Hısım akrabalarını kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirdiler. Biz 1203 kişiye iş bulurken AK Partili, CHP’li olup olmadıklarına bakmadık. İşe yerleştirdikleri insanlar AK Parti’ye üye olma zorunluluğu getirmişler mi getirmemişler mi? Rasim Bey 1203 kişiye iş bulurken kimsenin siyasi kimliğine bakmadı. Hakkaniyetli davrandı. AK Parti’de gelen gideni aratıyor. 6 yıldır AK Parti’nin Bolu İl Başkanlığını yapan Nurettin Doğanay bile bize böyle bir suçlama yapmamıştı.”

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir