KİM BU HIRSIZ MÜTEAHHİTLER?

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu’da yapılan inşaatlarda müteahhitlerin kaçak su kullandığını ve kullanan kişileri bildiğini söyleyerek, açıklamada bulundu.

KİM BU HIRSIZ MÜTEAHHİTLER?
10 Haziran 2021

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu’da yapılan inşaatlarda müteahhitlerin kaçak su kullandığını ve kullanan kişileri bildiğini söyleyerek, açıklamada bulundu. Başkan Özcan, “Sessizce gelsinler belediyeye dilekçelerini versinler. Yoksa ben çarşaf çarşaf ifşa ederim. Çünkü elektrik hırsızlığı ile su hırsızlığı arasında hiçbir fark yok” dedi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu’da son 5 yılda yapılan inşaatlar 50 Milyon Liraya yakın su kaçakçılığı olduğunu belirtti. Su kaçakçılığı yapan müteahhitlerin hepsini tespit ettiği belirten Başkan Özcan, kaçakçılık yapan müteahhitlere seslendi.

“YAPANLAR KENDİLERİNİ BİLİYOR”

Su kaçakçılığı yapanların kendilerini bildiğini belirten Başkan Özcan, “İnşaat olayından dolayı maalesef büyük bir su kaçakçılığı olmuş. Açık olarak söylüyorum bunu. Bütün müteahhitleri bunlara dahil etmiyorum.  Örnek olarak veriyorum, 61 metreküp su almış bir daha uğramamış iki blok yapmış. 8 metreküp su almış apartman yapmış. En insaflı olanı 46 metreküp su almış. Ben burada müteahhitlere şu çağrıda bulunuyorum. Yapanlar kendilerini biliyor. Biz işlem yapmadan siz gelin belediyeye müracaat edin. 5 metreküp su almış iskanı verirken saat nerde diye soran bile olmamış. 5 metreküp su ile inşaat yapılır mı? Bazıları saati bozmuş. Sonra çalındı demiş, tutanak bile tutmamışlar. İnşaat için belki 500 metreküp su kullanılmış ama sen 5 metreküp su almışsın. Bunun içinde saatin dijital kısmını bozup mekanikten sürekli su kullananlar var” ifadelerine yer verdi.

“AÇIKLARIM AMA MAHCUP OLURLAR”

Son 5 yılda 50 Milyon Liraya yakın su kaybının olduğunu belirten Başkan Özcan, “Bunla mücadele edeceğiz. Son 10 yıllık kayıtlarda son 5 yılı çıkartıyorum. Ama tahminim 50 Milyon Liraya yakın su kaybımız var. Bu isimler bana kendini açıklatmasınlar. Zorda kalırsam açıklarım ama mahcup olurlar. O yüzden sessizce gelsinler belediyeye dilekçelerini versinler. Yoksa ben bu çalışma bittikten sonra çarşaf çarşaf ifşa ederim. Çünkü elektrik hırsızlığı ile su hırsızlığı arasında hiçbir fark yok. Son olarak müteahhitlere seslenen Başkan Özcan, “El insaf 5 metreküp ile 10 metreküp su alıp sayaca yüklüyorsun. Sonra iskan verilirken sana ‘Nerde arkadaş’ denmiyor. Yıllardır denmiyor. Bundan sonra mekaniğe döndüğümüzde en azından bir ay çalabilir çalmak isteyen. Jeoloji mühendislerimizi de uyarıyorum. Mühendislerimiz yapmasın kimseye. Ben buradan uyarımı yapıyorum. Yapmasın kimse. Ben açıklamadan kendileri gelsinler güzelce bu işi tatlıya bağlasınlar. Yoksa, bu işte ben her şeyi göze aldım” ifadelerini kullandı.

Başkan Özcan'ın bu açıklamalarının ardından Bolu kamuoyu kaçak su kullanan hırsız müteahhitlerin ifşa edilmesi gerektiğini belirtiyor.

1 yorum yapılmış

  • Mehmet şeker10 Haziran 2021 - 19:21
    Tanju bey iyi yerden yakalamış.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir