BOLU'DA 15 KIZIL GEYİK KATLEDİLECEK

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) Merkez Av Komisyonu tarafından açıklanan kararlar kapsamında, Bolu’da 15 kızıl geyiğin ihale ile avlanacağı duyuruldu.

BOLU'DA 15 KIZIL GEYİK KATLEDİLECEK
12 Haziran 2021

Yaz mevsimiyle beraber Türkiye’de turizm çalışmaları başladı. Bu kapsamda DKMP Merkez Av Komisyonu tarafından 2021-2022 Av Yılı Av Turizmi Uygulama Talimatı ile avlanmasına izin verilen türler, kotalar, ücretler ve avlanma şekillerine ilişkin detaylar belirlendi. Elde edilen bilgiler doğrultusunda Türkiye genelinde yaban domuzları haricinde 798 yaban hayvanı için av izni çıktı.

BOLU’DA 15 KIZIL GEYİK AVLANACAK

Belirlemelere göre Bolu’da da 15 kızıl geyiğin avlanmasına izin verildi. İhale yöntemiyle avlanacak 15 kızıl geyik için 179 bin 100 lira ihale bedeli açıklandı. Öte yandan daha önce 16 geyiğin avlanması için yapılan ihale büyük tepki çekti. Bolu İdare Mahkemesi, Bolu Belediyesi Hayvan Hakları Komisyonun başvurusu üzerine, 16 kızıl geyiğin avlanması yönünde açılan ihaleye yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Hayvanseverler, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin'in, bu katliama 'dur' denilmesi adına harekete geçmesini talep ediyor.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir