MİLYONLUK YATIRIM KADERİNE TERK EDİLDİ

Temeli 1976 yılında Milli Görüş Lideri Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan tarafından atılan ve son olarak Göynük Doğa Otel olarak hizmet veren tesis kaderine terk edildi.

MİLYONLUK YATIRIM KADERİNE TERK EDİLDİ
22 Temmuz 2021

Haber: Elif Sarıhan

Göynük-Bolu karayolunun 7. Km'sinde bulunan tesisin son hali içler acısı. Bir çok bürokratik engele takılan ve tam anlamıyla bir türlü faaliyete geçmeyen tesisin son hali yürekleri burktu. 

Bolu Ağaç ve Sanayi Fabrikası yapılması için dönemin Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Erbakan tarafından temeli atılan tesisin inşaatı 12 Eylül Darbesi ile durdurulunca sonrasında Sümer Bank tarafından devir alınır. O dönemde sadece lojmanları tamamlanan tesis Sümer Bank A.Ş. tarafından Eskişehir Anadolu Üniversitesine personeli ile birlikte devredilir. Eskişehir Anadolu Üniversitesi tarafından yüksek okul yapılması için tamamlanan tesise  Başbakan Mesut Yılmaz'ın koalisyon hükümetleri döneminde kadro ataması yapılmaz ve boş kalan tesis Göynük Özel İdaresine bir kere daha devredilir.  Göynük Özel İdaresi tarafından yatırımcılara turizm tesisi yapılması için kiralanan tesis 2 yıl kadar Göynük Doğa Otel ismi ile hizmet verir. O dönem Göynük ilçesi yeni yeni turizme kazandırılmaktadır ve Doğa Otel bir çok turizm operatörüne konaklama hizmeti verir. Doğa Otel, ortakları arasında çıkan anlaşmazlık sonucu içindeki malzemeleri ile birlikte kapatılır. 

Yaklaşık 15 yıldır atıl bir vaziyette duran tesisin bugünkü hali ise içler acısı. Eşyaların çoğu parçalanmış, her yer çöp içinde. Aydınlatmaların hala yanmaya devam ettiği tesiste hiç bir güvenlik önlemi yok. Camların kırıldığı tesise rahatlıkla girilebiliyor. Lojmanların bir çoğunun yıkıldığı ve malzemelerinin çalındığı iddia edilen tesisin ne olacağı ise merak ediliyor.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir