TANJU ÖZCAN GÖÇMENLERİ BOLU'DA İSTEMİYOR

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Bolu’da yaşayan yabancı uyruklu kim varsa su fiyatlarına, katı atık ücretlerine 10 kat zam yapacağız.” dedi.

26 Temmuz 2021

Haber: Hızır İlyas Yıldırım

Başkan Özcan, Türkiye’deki göçmen meselesiyle ilgili basın açıklaması yaptı.

Afganistan’dan Türkiye’ye büyük bir göçmen akını olduğuna değinen Özcan, “CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, göçmenler konusunda son derece yerinde bir açıklama yaptı. CHP iktidarında Türkiye’deki göçmenleri ülkelerine geri göndereceklerini söyledi. Suriyeli, Iraklı göçmenlerin ardından şimdi de Afganistan’dan büyük bir göçmen akını başladı. Afganistan’dan Türkiye arası mesafe 3 bin kilometre. Bu kadar insanın bu mesafeyi yürüyerek gelebilmesi mümkün değildir. Bu göçmenler bilinçli olarak getiriliyor. Akın akın gelmeye devam ediyorlar.” dedi.

“ÜLKENİN NEREDEYSE YÜZDE 10’U GÖÇMEN”

Türkiye’nin dünyada en fazla göçmen barındıran ülke olduğunu söyleyen Özcan, “Savaş var diye ülkesinden kaçıp geliyorlar ama bayramlarda ülkelerine rahatlıkla girebiliyorlar. Sonra Türkiye’ye geri dönüyorlar çünkü ülkemizde ekmek elden su gölden bir yaşam sürüyorlar. Göçmenlere en az 50 milyar dolar harcadık. Bu para göçmenler için değil de ülke için kullanılsaydı daha iyi yerlerdeydik. Ülkenin neredeyse yüzde 10’u göçmen. Her milletten geliyorlar Bavulunu alan Türkiye’ye koşuyor.” diye konuştu.

BOLU’DAKİ YABANCILARA YENİ YAPTIRIMLAR GELİYOR

Başkan Özcan, Bolu’da yaşayan yabancı uyruklu kişiler için yeni yaptırımlara gideceklerini ifade ederek, “Belediye Başkanı seçildiğim günden sonra Bolu’da bir tane yabancı uyruklu kişiye işyeri açma ruhsatı vermedim. Verilmiş olan ruhsatları da iptal ettim. Onlara belediye tarafından yapılan yardımları kestim. Bu misafirlik çok uzadı. Bu söylediklerim yabancı düşmanlığı ya da ırkçılık değil. Bolu’da yaşayan göçmenler için yeni önlemler almaya karar verdik. Önümüzdeki hafta belediye meclis toplantısında konuyu meclis üyelerine taşıyorum. Bolu’da yaşayan yabancı uyruklu kim varsa su fiyatlarına, katı atık ücretlerine 10 kat zam yapacağız. Niye yapıyoruz? Gitsinler istiyoruz. Türk vatandaşı ile yabancı uyruklu vatandaş hizmetlerden aynı fiyatlarla yararlanamayacak. Benim askerim Suriye’de şehit düşüyor. Elin Suriyelisi hiçbir işte çalışmadan akşama kadar parklarda dolaşmakta ve milletin karısına kızına bakmaktalar. Bu durum benim gücüme gidiyor. “ şeklinde konuştu.

“IRKÇILIKLA SUÇLANACAK OLMAM UMRUMDA DEĞİL”

Göçmenleri bir an önce ülkelerine dönmeleri gerektiğinin altını çizen Özcan, şöyle devam etti; “Bu açıklamalarım sonrası birileri gene hakkımda suç duyurusunda bulunacaktır. Gitsinler dava açsınlar. Beni ırkçılıkla suçlamaları da umurumda değil. Türk milletini sevmek, Türk milletinin menfaatlerini korumak suçsa ben bu suçu işlemeye devam edeceğim. Bu göçmenler gitmediği takdirde Türkiye’nin geleceğini çok karanlık görüyorum.”

2 yorum yapılmış

  • sema.27 Temmuz 2021 - 13:37
    BOLU' LU İSTİYOR MU? MÜLTECİ KAMPINDA TUTULMALI . ÜLKELERİNDE DURUM DÜZELİNCE DE GERİ DÖNMELERİ SAĞLANMALI .
  • Emine yılmaz 27 Temmuz 2021 - 14:37
    Heryerde yardım alıyorlar. Rahatları iyi.gündüz yat, akşam, parklar bahçelerde gezıyorlar...hepsi marka giyiniyor.gayet lüx içinde benim tanıyıp gördüklerim.bayram için memleketletine gidebiliyorlar.Danimarka Suriyelilerin oturma izinlerini iptal edip, sınırdışı ediyor.Duzce, Ankara'da görünüp Boluda oturuyorlar. Denetimsizler...

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir