TANJU ÖZCAN İÇİN SAVUNMA GÜNÜ BELLİ OLDU

CHP Merkez Yürütme Kurulu tarafından uyarı cezası istemiyle yüksel disiplin kuruluna sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 25 ekimde savunma yapacak.

TANJU ÖZCAN İÇİN SAVUNMA GÜNÜ BELLİ OLDU
14 Eylül 2021

Kendisinden yardım isteyen başörtülü bir kadına yönelik sözleri nedeniyle partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) tarafından uyarı cezası istemiyle yüksek disiplin kuruluna sevk edilen CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 25 ekimde savunma yapacak.

Tanju Özcan'ın sağlık sorunları nedeniyle çocuğu olmayan ve kendisinden yardım isteyen tesettürlü bir kadınla yaşadığı anısı büyük tepki toplamış, Twitter’da gündemde ilk sıraya yerleşen Tanju Özcan’a CHP yönetimi de tepki göstermişti. CHP Sözcüsü Faik Öztrak Özcan'ın açıklamaları için "Kabul edilemez" yorumu yapmış ve Özcan daha sonra 6 Eylül tarihli MYK tarafından uyarı cezası alması istemiyle yüksek disiplin kuruluna sevk edilmişti. Pazartesi günü toplanan YDK toplantı tarihi olarak 25 Ekim'i belirledi.

SÖZLÜ VEYA YAZILI SAVUNMA YAPACAK

Tarih Tanju Özcan'a bildirilecek ve Özcan sözlü veya yazılı savunma yapacak. Disipline sevk kararı sonrası konuşan Tanju Özcan, "Tecrübeli bir siyasetçinin anlatmaması gereken bir olayı anlattım. Bu konuda tüm kadınlardan özür diliyorum." demişti.

Savunma yapıp YDK kararına saygı duyacağını belirten Özcan olası bir ihraç kararı için ise, "Partiden ihraç edilmem yönünde beklentisi olanlar vardı. İhraç edilseydim herhangi bir partiye gitmem gibi bir düşüncem yoktu bağımsız olarak kalırdım. İhraç edilseydim sadece CHP ile resmi bağım kopardı, Atatürkçülük ve Türk milliyetçisi çizgimden asla taviz vermezdim." ifadelerini kullanmıştı.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir