TANJU ÖZCAN CHP'DEN İHRAÇ MI EDİLECEK?

Başörtülü bir kadına yönelik söylemleri ile gündeme gelen CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, partisinin bugün gerçekleşen Yüksek Disiplin Kurulu’nda savunma verdi.

TANJU ÖZCAN CHP'DEN İHRAÇ MI EDİLECEK?
25 Ekim 2021

CHP Yüksek Disiplin Kurulu CHP Genel Merkezi’nde toplandı. Toplantıda, geçtiğimiz aylarda kendisinden yardım isteyen bir başörtülü kadına yönelik ifadeleri nedeniyle 6 Eylül tarihli MYK tarafından uyarı cezası alması istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilen Tanju Özcan’dan savunma istendi. Savunmasını vererek Bolu’ya dönen Tanju Özcan, Bolu Belediyesi’nde gazetecilerle bir araya gelerek değerlendirmede bulundu.

“DÜŞÜNCELERİMİ SÖYLEMEKTEN GERİ DURMAYACAĞIM”

Yüksel Disiplin Kurulu’na savunmasını verdiğini söyleyen Özcan, ”Bu partinin her kademesinde görev yapmış birisi olarak sözlü olarak savunmamı yaptım. Benim bugün burada olma sebebim o sosyal medya programında montajlanarak verilmiş olan videom ve yaptığım gaf değil. O gaf nedeniyle bütün toplumdan özür dilediğimi söyledim. Ancak Türkiye’de ilk gaf yapan siyasetçi ben değilim. Sayın Cumhurbaşkanı başta olmak üzere birçok siyasetçinin gaflarına şahit olduk. Ama bu gaflardan sonra özür dileyenlere pek rastlamadık. Özür dilemek benim açımdan erdemdir. Ben disiplin tehdidiyle, savcılığa verilme tehdidiyle Türkiye’nin bekası olan konularda düşündüklerimi, kaygılarımı söylemekten geri durmayacağım. Aynı çizgim devam edecektir.” dedi.

“İHRAÇ EDİLİRSEM GÖNÜL BAĞIM DEVAM EDECEK”

Hakkında verilecek olan karara saygı duyacağını ifade eden Özcan, “Yüksek Disiplin Kurulu benimle ilgili uyarı, kınama, geçici ihraç ve ya kesin ihraç kararı verebilir. Hepsine hazırlıklıyım. Ben CHP ile gözünü açmış bir öz evlat olarak kendimi nitelendiriyorum. Benim partimle ilişiğim kesilirse sadece hukuki bağım kesilmiş olacak. Gönül bağım devam edecek. Atatürkçü, Türk milliyetçisi, laikliğe inanan bir Tanju Özcan olarak yoluma devam edeceğim. Yüksek Disiplin Kurulu üyelerine bana ceza vermelerinin asla içime sinmeyeceğini söyledim. Ben o gaftan dolayı ceza aldığıma ikna olmam. Verecekleri karara saygı duyacağımı söyledim. Olası bir ihraç olursa da herhangi bir siyasi partiye katılmam.” diye konuştu.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir