AK PARTİLİ AHMET GÜNDOĞDU “YÜZDE 50+1 İLE İLGİLİ DEĞİŞİKLİK DÜŞÜNCEMİZ YOK”

Cumhurbaşkanı seçilme şartı olan yüzde 50+1 konusunda açıklamada bulunan AK Parti MKYK Üyesi Ahmet Gündoğdu, "2023 yolculuğumuzda 50+1'le ilgili değişiklik düşüncemiz yok." dedi.

AK PARTİLİ AHMET GÜNDOĞDU “YÜZDE 50+1 İLE İLGİLİ DEĞİŞİKLİK DÜŞÜNCEMİZ YOK”
20 Kasım 2021

Haber: Hızır İlyas Yıldırım

Bolu’da düzenlenen AK Parti Teşkilat Akademisi Eğitim Programı’na katılan Gündoğdu, basına kapalı gerçekleştirilen seminerin ardından basın mensuplarına gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

50+1 İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİ SÖYLEDİ

Ahmet Gündoğdu, Cumhurbaşkanı seçilmek için gereken yüzde 50+1 oy şartına ilişkin kendisine yöneltilen soruya, "Başkanlık sistemi, sistemin temel paradigmasıdır. Yüzde 50+1, yüzde 45, yüzde 40, yüzde 60, yüzde 70 ise sistemin işleyişindeki parametrelerdi. Ama biz başkanlık sisteminin bugüne kadar terörle mücadele, Birleşmiş Milletler'de (BM) temsil, Libya ve Akdeniz sorunu, Yunanistan ile krizler gibi krizlerde faydasını gördük. Bizim 2023 yolculuğumuzda 50+1'le ilgili değişiklik düşüncemiz yok. MKYK'da da bu gündeme geldi. 2023 yolculuğunda böyle bir düşünce ve çalışmamız, parti ve Cumhur İttifakı olarak yok. 2023'ten sonra siyaset konuşuluyorken, gelecek dönemlerde başkanlık sisteminden asla vazgeçmeden içeriğinde birçok şeyi konuşabilirler." şeklinde cevap verdi.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir