UĞUR AKBAY: "TANJU ÖZCAN IRKÇILIĞIN HEYKELİNİ TAMAMLAMIŞ OLDU"

AK Parti Bolu Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Uğur Akbay, “Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan görsel olmasa da söylemleri ile ırkçılığın heykelini tamamlamış oldu” dedi.

UĞUR AKBAY: "TANJU ÖZCAN IRKÇILIĞIN HEYKELİNİ TAMAMLAMIŞ OLDU"
24 Kasım 2021

AK Parti Bolu Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Uğur Akbay, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tarafından kentte yaşayan sığınmacıların su ücretlerine dolar tarifesi uygulamasına ilişkin hukuki süreç başlattıklarını belirterek, “Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan görsel olmasa da söylemleri ile ırkçılığın heykelini tamamlamış oldu” dedi.

Haber: Hızır İlyas Yıldırım

Bolu Belediye Meclisinde kentte yaşayan sığınmacıların su ücretlerinin dolar üzerinden tarifelendirilmesi ve evlenecek iki yabancı uyruklu kişinin nikah ücretinin de 100 bin TL olarak belirlenmesine ilişkin karar oy çokluğuyla onaylandı. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın sığınmacıların su ve nikah ücretlerine yapacağı zamma ilişkin açıklamasının ardından belediye meclisinde kararın onaylanması tepki çekti. AK Parti Bolu İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen AK Parti Bolu Belediye Meclis üyeleri, Başkan Özcan’a tepki gösterdiler.

BELEDİYE MECLİSİNİ KİŞİSEL ŞOVLARINA ALET EDİYOR

Başkan Özcan’ın belediye meclisini kişisel şovlarına alet ettiğini belirten AK Parti Bolu Merkez İlçe Başkanı Kazım Konak, “Mart 2019 tarihinden bu yana Bolu Belediye Meclisi’ni kişisel şovlarına, gündeme gelme çabalarına ve faşist uygulamalarına alet ediyor. Cumhuriyetin temellerini atan ve aynı zamanda Özcan’ın mensubu olduğu  partisinin kurucusu olan  Mustafa Kemal Atatürk, milli mücadeleye verirken sayın belediye başkanının ayrıştırmaya  çalıştığı insanlarla omuz omuza bir mücadele vermiştir. Çanakkale’deki şehitlikte yatanların kimlikleri bunu ispat etmeye yeterlidir. Yarın bu ayrıştırma politikasının hesabını gerek hukuk gerekse de halkımızın vicdanlarında açtığı yaralar anlamında vermek durumunda kalacaktır. Adeta cennetten bir köşe olan Bolumuz; gün geçmiyor ki insanlık dışı, ırkçı ve hukuk dışı uygulamaların yaşandığı bir kent olarak ülke gündemine gelmesin. Bunun son örneğini de dün yapılan Bolu Belediye Meclis Toplantısı’nda şahit olduk. Tanju Özcan, yine Bolu’muzun ve halkımızın yüzünü kızarttı.” diye konuştu.

IRKÇILIĞIN HEYKELİNİ TAMAMLAMIŞ OLDU

AK Parti Bolu Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Uğur Akbay’da Başkan Özcan’ın hukuk tanımazlıkta sınır tanımadığını vurgulayarak şunları söyledi:

“Yabancı uyruklu kişiler için 100 bin lira nikah ücreti ve yine yabancı uyruklu kişiler için  suyun metreküpünü 2,5 ve 4,5  dolar olarak belirleyen kararını meclise dayatmış ve meclisten geçirmiştir. Çok net söyleyelim, bu kararı alan, alınma sürecine katkıda bulunan kişilerin tamamı Bolu tarihine bir utanç olarak kaydedilmiştir. Şov ve şımarıklıkta sınır tanımayan Belediye Başkanı bilmelidir ki gittiği yol, yol değildir. İcraat makamının imkanları ile kendini kaybettiği kesin olan bu şahsın, insanlığını da kaybettiği ortadadır. Meselenin az sayıdaki ( 181 kişi ) yabancı uyruklu kişiden elde edilecek Belediye geliri olmadığını, bu şovların, devasa arazi satışları ve artık mahalle aralarına kadar taşan bir kısım hukuk dışı uygulama ve tavırlarını gizlemek için bir perde olarak kullandığını gayet iyi biliyoruz. Buradan, haddini bilmez bu kişinin peşine takılıp, sorgulamadan, her şeye onay veren arkadaşlarımıza sesleniyoruz. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan görsel olmasa da söylemleri ile ırkçılığın heykelini tamamlamış oldu”

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir