TANJU ÖZCAN'IN ERKEN SEÇİM FORMÜLÜNE CHP'DEN DESTEK GELMEDİ

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın erken seçim formülüne ilişkin partisinden destek gelmedi. Grup Başkanvekili Özgür Özel, basın açıklamasında konuyla ilgili gelen soruya yanıt vererek, söz konusu formülün mümkün olmadığını dile getirdi.

TANJU ÖZCAN'IN ERKEN SEÇİM FORMÜLÜNE CHP'DEN DESTEK GELMEDİ
9 Şubat 2022

Milletvekillerinin istifa etmesiyle, erken seçime gitmenin yolunun açılabileceğini dile getiren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a, partisinden beklediği destek gelmedi. Ana muhalefet partisinin Grup Başkanvekili Özgür Özel, basın açıklamasında konuyla ilgili gelen soruya yanıt vererek, söz konusu formülün mümkün olmadığını dile getirdi.

“İKTİDAR PARTİSİNE VERİLMİŞ BÜYÜK BİR İMKAN”

Bu seçimin iktidar partisi için büyük bir imkân olduğuna dikkat çeken Özel, şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Tanju Özcan’ın yapmış olduğu da 30 milletvekili ile boşalan bölgelerde ara seçim yapma formülünü doğuracak bir yöntemdir. Burada sine-i millet sözü geçmişte hep şöyle değerlendirildi, ‘muhalefet partileri istifa etsin, mecburen genel seçim olacak.’ Örneğin bütün Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri istifa etse, 135 milletvekilinin boşalttığı yerde seçim yapılacak. Boşalttığınız sandalyelere yeniden talip olmadığını bir seçim orası iktidar tarafından doldurulacak ve belki iktidar, Anayasa’yı değiştirecek bir çoğunluk sağlayabilecektir. O yüzden sosyal medyada yanlış döndürülen “Muhalefet istifa ederse, erken seçim olur” doğru değildir. Muhalefetten bütün milletvekilleri de istifa etse, Anayasa’ya göre ara seçim olur ve o ara seçime istifa edenler girmeyeceği için bu iktidar partisine verilmiş büyük bir imkan olur.”

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir