GEREDE BELEDİYESİ HAYVAN ZULMÜNÜ NEREDEYSE DIŞ GÜÇLERE BAĞLADI

Gerede'de hayvan barınağında yaşanan zulüm sonrası bir basın açıklaması yapan Gerede Belediyesi, hayvanların akıbetine değinmediği açıklamasında konuyu neredeyse dış güçlere bağladı. Belediyenin açıklaması hayvanseverlerce tepki çekti.

3 Mart 2022

Sık sık sokak hayvanlarına yapılan zulümlerle gündeme gelen Gerede'de bir barınakta açlığa ve soğuğa terk edilen sokak köpeklerinin içler acısı durumu hayvanseverler tarafından cep telefonuyla görüntülendi. Gerede Belediyesi’ne ait olduğu öne sürülen barınakta kar yağışı altında ve çamurların içinde bırakılan köpekler, kulübe sayısının az olması sebebiyle dışarıda kalarak adeta ölüme terk edildi. Barınağın içine atılan tavuk ölüleriyle beslenen köpeklerden bazıları hayatlarını kaybederken, bazılarının ise ölmek üzere olduğu görüldü.

GEREDE BELEDİYESİ ZULME DEĞİNMEDİ “UCUZ SİYASET” DEDİ

Söz konusu barınaktaki hayvan zulmüne ilişkin detaylı açıklama yapmaktan kaçınan, soğuk ve açlıkla adeta ölüme terk edilen hayvanların akıbetine değinmeyen Gerede Belediyesi, oldukça içi boş bir açıklama yapmakla yetindi.

İşte belediyenin o basın açıklaması;

“Gerede Belediyesi olarak sokak hayvanlarına daha iyi bakım hizmeti verebilmek ve rehabilite ortamı sağlamak için başlattığımız çalışmalar devam etmektedir. Bu çerçevede can dostlarımızın barınacağı bir ortam oluşturduk. Bununla da yetinmeyerek can dostlarımızın karınlarını doyurabilmeleri için ilçemizde birçok noktada besleme noktaları da tesis ettik. Belirtmemiz gerekir ki; ilçemizin konumu gereği sürekli çevre il ve ilçelerden can dostlarımızın ilçemize gelişi güzel bir şekilde bırakıldıklarına şahit olmaktayız. Bu can dostlarımız da doyurularak oluşturduğumuz geçici bakım evinde tedavileri yapılmaktadır. Can dostlarımız iyileşme süreci tamamlanarak, doğal ortamlarına bırakılmaktadır. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu açıktır. Kanuna göre; “Müşahede yerlerinde kısırlaştırılan, aşılanan ve rehabilite edilen hayvanların kaydedildikten sonra öncelikle alındıkları ortama bırakılmaları esastır” Bu yüzden uygulamamız, ‘sokak hayvanlarını toplayıp barınağa kapatma’ şeklinde değil, ‘geçici olarak barınağımızda kalabilmeleri’ çerçevesindedir. Zaten belediyemizin ilgili ekipleri sahipsiz sokak hayvanlarının kısırlaştırılması ve rehabilitasyon çalışmalarını hassasiyet ve şefkatle yürütmektedir. Son günlerde bir takım odakların sosyal medya aracılığıyla barınağımız ile ilgili koparmak istedikleri fırtına tarafımızca yakından ve ibretle takip edilmektedir. Bilimle ilgisi olmayan, sadece günü kurtarmak adına ucuz siyaset peşinde koşanların tuzağına Gerede Belediyesi olarak düşmemekte kararlıyız. Hayvan sevgisi gibi mukaddes bir duyguya siyaset karıştırmanın insanlıkla bağdaşmayacağı düşüncesinden hareketle; bildiğimiz işi, yani belediyeciliği kararlılıkla icra etmeye devam edeceğimizi ve art niyetli odakların bizleri bu duruşumuzdan alı koyamayacağını değerli kamuoyuna duyurmaktan mutluluk duyarız. Sokaktaki dostlarımız yalnız değildir. Sosyal belediyecilik gereği yasaları da dikkate alarak onların yanında olmaya devam edeceğiz.”

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir