SKANDAL GÖRÜNTÜLER SONRASI KÖPEKLER DÜZCE’YE NAKLEDİLDİ

Gerede Belediyesi, kendilerine ait hayvan barınağında çekilen skandal görüntülerin ardından hayvanları Düzce’ye naklettirdi.

7 Mart 2022

HABER: HIZIR İLYAS YILDIRIM

Geçtiğimiz günlerde Gerede Belediyesi’ne ait hayvan barınağında çekilen içler acısı görüntüler büyük tepki çekmişti. Bir hayvansever tarafından çekilen görüntülerde açlığa ve soğuğa maruz bırakılarak ölüme terk edilen onlarca köpek kayda alınmıştı. Sosyal medyada paylaşılan ve geniş kitlelere ulaşan görüntüler sonrası hayvanseverler başta olmak üzere birçok kesimden Gerede Belediyesi’ne büyük tepkiler yükselmişti.

HAYVANLARI BOLU BELEDİYESİ’NE, VERMEDİLER DÜZCE’YE NAKLETTİLER

Daha önceden de bu tür görüntülerle gündeme gelen Gerede ve Gerede Belediyesi, çareyi hayvanları Düzce’ye sevk etmekte buldu. Gerede Belediyesi’nin, köpekleri Bolu Belediyesi bünyesindeki Türkiye’nin en donanımlı hayvan hastanesine vermek yerine imkanları kısıtlı olan Düzce Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ne göndermesi akıllarda soru işareti bıraktı. Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın, kanuna göre en yakın hayvan bakım merkezine gönderilmesi gereken köpekleri Bolu yerine neden Düzce’ye naklettirdiği merak konusu. Hayvanlarla ilgili röntgen, kan cihazı, ultrason başta olmak üzere birçok teknik ekipman eksikliği yaşadığı iddia edilen Düzce Belediyesi’nin yaklaşık 50 köpeği kısırlaştırılarak yeniden Gerede Belediyesi’ne teslim etmesi planlanıyor.

ÖNCE “UCUZ SİYASET” DEDİLER, SONRA GÖRÜNTÜLERİ KABUL ETTİLER

Hayvan barınağında yaşanan zulüm sonrası bir basın açıklaması yapan Gerede Belediyesi, hayvanların akıbetine değinmediği açıklamasında konuyu neredeyse dış güçlere bağlamış ve hayvanlar üzerinden ucuz siyaset yapıldığını iddia etmişti. Tepkiler dinmeyince Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, skandal görüntülerin ardından Gerede Hayvan Barınağı’ndaki görevli personel için gerekenin yapılacağını söyleyerek görüntüleri doğrulamış oldu.

Köpeklerin Düzce'ye naklini yakından takip eden Allar, “Düzce’de tedavi gören hayvanları geri alıp yeniden doğal ortamlarına salacağız. Düzce Belediyesi’ne destekleri için teşekkür ederiz. İnşallah can dostlarımıza daha iyi şartlar için fiziki şartları oluşturacağız. Buradaki görevli personel için de gereği yapılacaktır.” dedi.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir