BOLU'DA 15 KIZIL GEYİK KATLEDİLMEKTEN KURTARILDI

Bolu’da avlanması planlanan 15 kızıl geyik ihalesinin iptali için Vegan Derneği tarafından açılan davada Bolu İdare Mahkemesi avlanmanın iptaline karar verdi.

BOLU'DA 15 KIZIL GEYİK KATLEDİLMEKTEN KURTARILDI
10 Mart 2022

Türkiye Vegan Derneği (TVD), Tarım ve Orman Bakanlığı’nın hazırladığı 2021-2022 Av Yılı Av Turizmi Uygulama Talimatı çerçevesinde Bolu’da avlanması planlanan 15 kızıl geyiğin öldürülmesine engel olmak için Bolu İdare Mahkemesi’nde Tarım ve Orman Bakanlığı’na karşı dava açtı.

Dernek, 28 Şubat 2022 tarihine kadar Bolu’nun Mudurnu Sırçalı, Kıbrısçık, Seben Merkez ve Seben Taşlıyayla bölgelerinde koruma altındaki 15 kızıl geyiğin “avlattırılması işi” ihalesinin etiğe ve hukuka aykırılık teşkil etmesi sebebiyle yürütmenin acilen durdurulmasını ve iptalini talep etti. Bolu İdare Mahkemesi Tarım ve Orman Bakanlığı ile Milli Parklar Genel Müdürlüğünün "av turizmi" ihalelerini hukuk dışı olarak nitelendirerek gerekçeli nihai kararını hayvanlar lehine verdi. Derneğin Bolu’daki kızıl geyik avının iptali için başlattığı hukuki mücadelenin sonucunda Bolu İdare Mahkemesi avlanmanın iptal edilmesine karar verdi.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir