PARTİ BİNASINI MANAV TEZGÂHINA ÇEVİRDİLER, ARTAN FİYATLARA TEPKİ GÖSTERDİLER

Saadet Partisi Bolu İl Başkanlığı, son dönemde büyük artış gösteren sebze fiyatlarına sıra dışı bir tepki gösterdi. Toplantı masasını adeta manav tezgâhına çeviren partililer “Gelin zirvede bırakın” diyerek AK Parti iktidarını istifaya davet ett

PARTİ BİNASINI MANAV TEZGÂHINA ÇEVİRDİLER, ARTAN FİYATLARA TEPKİ GÖSTERDİLER
14 Nisan 2022

Haber: Hızır İlyas Yıldırım

Saadet Partisi Bolu İl Başkanlığı, son dönemde büyük artış gösteren sebze fiyatlarına tepki gösterdi. Parti binasında toplanan Saadet Partisi Bolu İl Başkanı İsa Sayın, İl Başkan Yardımcısı Deniz Karaca, Saadet Partisi Bolu Merkez İlçe Başkanı Fatih Kılınç ve partililer, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.  Basın açıklaması gerçekleştirdikleri masanın üzerini adeta manav tezgâhına çeviren partililer, duvarlara ise bir yılda değişim gösteren sebze fiyatlarının bulunduğu afişleri astı.

İl Başkanı İsa Sayın, yaptığı açıklamada, “Açıkçası bu mübarek ayda böyle bir basın toplantısı ile sizlerin karşısına geçmek istemezdim. Ancak ülke olarak içinde bulunduğumuz şartlar pek de iç açıcı değil. Maalesef başta sebze ve meyve olmak üzere ciddi bir gıda enflasyonu ile karşı karşıyayız. Tabi karşılaştığımız enflasyon sadece gıda ile sınırlı değil. Hayatın her alanında yaşanan fiyat artışları zaten zor geçinen insanımızı daha da zor duruma sokmuştur. Özellikle bu toplantımızda da son bir yıldaki sebze fiyatlarındaki artış oranlarına dikkat çekmek istiyorum. İstanbul hal fiyatlarını temel aldığımız çalışmaya göre 1 Nisan 2021 ile 1 Nisan 2022 arasındaki fiyat artışları şöyle gerçekleşmiştir. Geçen yıl domates 5 lira iken bu yıl yüzde 460 artışla 28 lira.  Patates 2 lira iken yüzde 200 artışla bu yıl 10 lira. Biber 10 lira iken yüzde 200 artışla bu yıl 30 lira. Salatalık 8 lira iken yüzde 113 artışla bul yıl 17 lira. Marul 4 lira iken yüzde 300 artışla bu yıl 20 lira.  Taze fasulye 18 lira iken yüzde 150 artışla bu yıl 45 lira. Portakal 5 lira iken yüzde 100 artışla bu yıl 10 lira. Görüldüğü üzere ortalama yüzde 200’ler seviyesinde seyreden bir gıda enflasyonu var.” dedi.

“GELİN BU İŞİ ZİRVEDE BIRAKIN”

Türkiye’nin birçok gıda maddesinde yırtışına bağımlı hale geldiğine dikkat çeken Sayın, “Türkiye olarak bugünlere bir anda gelmedik. Geldiğimiz bu durum 20 yıldır izlenen yanlış politikaların ürünüdür.  Ülkemiz her yönden kutuplaşma ortamına girdi. Toplumsal kutuplaşmadan farklı olarak bir de ekonomik şartlar bakımından kutuplaşan bir Türkiye ile karşı karşıyayız. Ülkemiz şu an iki kutba ayrılmış durumdadır. İki farklı toplum kesimi, iki farklı hayat görüyoruz. -Bir tarafta kamu kaynaklarından beslenen, birden fazla kurumdan maaş alan tuzu kurular, diğer tarafta ise yoksulluk sınırının 15 bini geçtiği bir dönemde 4 bin küsur lirayla ev geçindirmeye, 650 liralık KYK bursuyla günde bir öğün yemek yiyerek hayatta kalmaya çalışan, masraflarını karşılayamadığı için okulu bırakmak zorunda olanlar. Fiyatları artan temel tüketim maddelerine ulaşamayıp sofrasına tuz koyamayanlar var. Bir tarafta lüks, şatafat, gösteriş ve israf; diğer tarafta yoksulluk, fakirlik, açlık, ve feryat var. Daha dün, sadece 6 ayda, cari açığı kapatacaklarını vadeden türküler söyleyerek, Türk lirasını pula çeviren Erdoğan iktidarının yol açtığı ekonomik yıkım insanımızın hayat kalitesini, yaşama sevincini her geçen gün törpülüyor. Enflasyonun üzerine benzin dökerek Türkiye’yi adeta bir yangın yerine çeviren iktidar ve ortakları ülkemizin büyüdüğünü söyleseler de vatandaşın kursağına giren ekmek her geçen gün küçülüyor. Cari açık 20 yılın zirvesinde. Dış borçlar ve faiz ödemeleri de sayenizde 20 yılın zirvesinde. Gelin bu işi zirvede bırakın.  Gelin daha dazla zorlamayın. Çünkü bu zirvenin sonu uçurum, sonu felakettir! Hem millet hem de sizin için” diye konuştu.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir