TANJU ÖZCAN’DAN ABDULLAH ABAT’A: “GEMİYİ EN SON KAPTANLAR TERK EDER”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Takım zor günler geçirirken Boluspor başkanlığından istifa eden Abdullah Abat’a hakkını helal etmediğini söyledi. Özcan, “Gemiyi en son kaptanlar terk eder” diyerek Abat’ı eleştirdi.

TANJU ÖZCAN’DAN ABDULLAH ABAT’A: “GEMİYİ EN SON KAPTANLAR TERK EDER”
27 Nisan 2022

Ligde zor günler geçiren ve kümede kalma mücadelesi veren Boluspor’da, 9 Mayıs'ta yapılacak olan kongre öncesi Abdullah Abat ve yönetimi istifa etti. Abat, istifa metninde özellikle Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı kastederek 2 yıl önce Özcan’ın ısrarıyla mecburiyetten başkanlığı devraldığını belirtti. Tanju Özcan’dan maddi ve manevi olarak yeterli desteği alamadıklarını ifade eden Abat, “En baştan beri yeterli maddi desteği alamayan ve verilen sözlerle bugüne kadar oyalanan, yılan hikâyesine dönen, maddi destek vaatlerinin hiçbirinin tutulmadığı, dayanacak maddi ve psikolojik gücü kalmayan bir Başkan ve Yönetim Kurulu olarak görevlerimizden istifa ediyoruz.” dedi.

TANJU ÖZCAN AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Bu istifanın ardından basın toplantısı düzenleyen Tanju Özcan, açıklamalarda bulundu.

Boluspor’un kimsenin şahsi malı olmadığını söyleyerek sözlerine başlayan Özcan, “Boluspor’un sahibi tüm Bolu halkıdır. Boluspor’un sahibi şanlı Boluspor taraftarıdır. Yarenlerdir, Cadde 14’tür, Konaklı Gençler, Üni Yarenler taraftar gruplarıdır. Hiçbir zaman bu takım sahipsiz kalmaz. Abat’ın istifasının ardından eski kulüp başkanlarımız beni aradı ve takıma her anlamda destek çıkmaya hazır olduklarını söyledi. Bu takımın kümede kalması için herkes elinden gayreti göstereceğini söyledi. Takımımız ligde kalmak için terinin son damlasına kadar mücadele edecektir. Bir yönetim kriziyle karşı karşıyayız. Ben Boluspor yöneticilerini tesislerde derhal toplantı yapmak üzere davet ettim. Bu akşam iftardan sonra toplantımızı gerçekleştireceğiz. Ben yönetimdeki arkadaşların Abat gibi bu zor günlerde çıkıp gideceğini düşünmüyorum. Yönetim kurulu takımı lig sonuna kadar götürecek bir başkan seçecektir. Ben dahil bütün Bolu halkı olarak üzerimize ne düşüyorsa yapacağız.” dedi.

“GEMİYİ EN SON KAPTAN TERK EDER”

Abat’ın istifa dilekçesinde ortaya attığı iddialara da cevap veren Özcan, “Boluspor kulübüne verilen taahhütlerin yerine getirilmediğini iddia ediyor. Biz sayın başkana 2 yıl önce takım sahipsiz kalmasın diye teklif sunduk. Ekonomik olarak destek vereceğimizi de söyledik. Bizim dönemimizde Beypiliç ile sponsorluk anlaşması sağladık. Gölcük Tabiat Parkı gelirlerini Boluspor’a verdik. Herkesi tek tek ziyaret ettik ve maddi destek istedik. Bolu dışından birçok iş adamımız kulübe önemli katkılarda bulundular. Biz verdiğimiz sözlerin çok daha üzerinde katkı sağladık. Boluspor’a kendi cebimden her sezon prim verdim. Ben kulüp başkanı değilim. Kulüp Tanju Özcan’ın değil, bütün Bolu’nun takımıdır. İyi günlerde başkan olayım. Kötü günlerde bırakıp gideyim anlayışı bende yoktur. Gemiyi en son kaptan terk eder. Ben Abdullah Abat’ın bu yaptığını Boluluların affetmeyeceğini düşünüyorum. Benim hakkım varsa o hakkımı da helal etmiyorum.” diye konuştu.

FUTBOLCULARA VE TARAFTARA SESLENDİ

Tanju Özcan, sıkıntılı günler geçiren takımda futbolculara ve taraftarlara da seslenerek, “Futbolcularımızın hiçbir endişesi kalmasın. Kimsenin Boluspor’dan alacağı kalmaz. Boluspor başkansız kalmayacak. Ben taraftarımıza da sesleniyorum. Altınordu ile oynayacağımız son maça kadar desteklerini esirgemesinler.” deklinde konuştu.
 

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir