BTP BOLU İL BAŞKANI MUSTAFA YAĞCI'DAN 19 MAYIS MESAJI

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Bolu İl Başkanı Mustafa Yağcı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

BTP BOLU İL BAŞKANI MUSTAFA YAĞCI'DAN 19 MAYIS MESAJI
19 Mayıs 2022

BTP Bolu İl Başkanı Yağcı mesajına Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı günü anlatarak başladı. Mustafa Yağcı, “İngiliz işgali altındaki İstanbul’dan gizlice Karadeniz’e açılan Mustafa Kemal, türlü zorluklarla dolu yolcuğunu tamamlayıp Bandırma Vapuru’ndan Samsun’a ayak bastığında tarihler 19 Mayıs 1919’u gösteriyordu. Samsun’dan atılan ilk adım esaretten bağımsızlığa atılan ilk adımdı.  Öncesinde Çanakkale’yi geçilmez kılan büyük komutan, bu sefer de topyekün bağımsızlık için kolları sıvadı. Bunu yaparken şartlar ‘zor’ kelimesi ile izah edilemeyecek kadar çetindi.  Önünde on yıllardır süren savaşlardan bitkin düşmüş bir halk, işgal altında topraklar, işgalcilerle iş tutan her kademeden çok sayıda hain vardı” dedi.
“YILMADI, USANMADI, VAZGEÇMEDİ”
Tüm bu olumsuz şartlara rağmen Atatürk’ün yılmadığını, usanmadığını, vazgeçmediğini ifade eden BTP İl Başkanı Yağcı açıklamasına şöyle devam etti; “Türk halkını bağımsızlığa inandırdı, örgütleyip harekete geçirdi ve imkansız denileni başardı. O’nun harekete geçirdiği Türk milleti, işgal altındaki topraklardan yepyeni bir devlet ortaya çıkardı. Mustafa Kemal 19 Mayıs 1919’da, Samsun’da bağımsızlığa ilk adımını attığında 38 yaşındaydı. 4 yıl gibi kısa bir süre içinde milli mücadele destansı bir başarıyla neticelendiğinde ise Türk milletinin tüm dünyaya ilham kaynağı olan bir devleti vardı.” 
Açıklamasında, “2022’nin 19 Mayıs’ında ekonomisi çökmüş bir Türkiye söz konusudur” ifadelerini kullanan Mustafa Yağcı “Tüm sorunların çözümü Atatürk çizgisine dönmektir” şeklinde konuştu.

“103 YIL SONRA KAHREDİCİ MANZARA”
“Bugün 103. yıl dönümünü kutladığımız 19 Mayıs’ta karşı karşıya olduğumuz manzara ne yazık ki kahredicidir.
2022’nin 19 Mayıs’ında ekonomisi çökmüş bir Türkiye söz konusudur.
Türk Lirası’nın değerinin kalmadığı, enflasyonun durdurulamadığı, zamların artık hayatın rutini haline geldiği bir ülke gerçeği ile baş başayız.
Böyle bir ortamda ülkeyi yönetenlerin halkın gerçek gündemi olan ekonomideki çöküşe çare aramak yerine, suni gündemlerle vakit geçirdikleri ortadadır.
Bunun son örneği, Atatürk Havalimanı’nın yok edilmesidir. Milyarlarca dolar harcanarak yapılan pistler adeta millete meydan okurcasına yok edilmektedir. 
Bu neyin inadıdır, neyin kinidir anlamak mümkün değildir.”

“BTP ATATÜRK’ÜN MİRASINA SAHİP ÇIKTI”
Geldiğimiz noktada bizlere düşenin bizlere bırakılan bu kutlu mirasa layıkıyla sahip çıkmak olduğunu belirten BTP Bolu İl Başkanı Yağcı, “Bu miras bağımsız bir Türkiye mirasıdır. Ne yazık ki Atatürk’ten sonra yönetime gelenler, bu mirasa gerektiği gibi sahip çıkamadı. Türkiye’nin gerçek anlamda bağımsız olmasının ilk şartı güçlü bir ekonomidir. Bu da kapitalist uygulamalardan değil, Atatürk’ün dediği ve uyguladığı gibi milli ekonomiden geçmektedir. Merhum genel başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş, Milli Ekonomi Modeli ile bu tarihi görevini layıkıyla yerine getirmiştir. Bugün Bağımsız Türkiye Partisi de, Milli Ekonomi Modeli’ni parti programı haline getirerek Mustafa Kemal Atatürk’ün 103 yıl önce Samsun’dan başlattığı tam bağımsızlık yürüyüşünü devam ettirmektedir. Bu anlamda BTP, tam bağımsız ve güçlü Türkiye’nin teminatı ve gelecek adresidir. Geldiğimiz noktada şartlar ne kadar zor olsa da, asla umutsuz değiliz. Çünkü bu ülkenin bağımsızlığı için çalışan BTP kadroları dimdik ayaktadır.  Milletimize düşen acilen bu kadroya gereken desteği ve yetkiyi vermesidir.  Zira kaybedecek bir günümüz bile yok.” Dedi.
“GENÇLERİN YÖNETTİĞİ BİR TÜRKİYE UMUDUYLA”
BTP Bolu İl Başkanı Mustafa Yağcı, ‘Gençlerin yönettiği bir Türkiye umuduyla, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun. Var Bi Hayalimiz’ ifadelerini kullandı.
“TÜM BOLU EVİNE TÜRK BAYRAĞI ASSIN”
BTP Bolu İl Başkanı Mustafa Yağcı 19 Mayıs mesajını tüm Bolu’lulara yaptığı şu çağrı ile noktaladı;
“Bu vesile ile bir kez daha milletimizin bayramını kutluyor ve mesajımı, milli bayramlara özel bir önem veren merhum genel başkanımızın şu sözleri ile noktalamak istiyorum. ‘Herkes evine Türk bayrağı assın. Asmazsanız sonra düşmanlarımız gelir, kendi bayraklarını bizim evlerimize asarlar.’ 

 

1 yorum yapılmış

  • Özlem19 Mayıs 2022 - 14:20
    BTP'yi ve Mustafa başkanı tebrik ederim. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.
    %100   (Toplam 1 oy kullanıldı.)

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir