KADINLARLA BÜYÜK TÜRKİYE YOLUNDA PROGRAMI DÜZENLENDİ

AK Parti Bolu İl Kadın Kolları tarafından Bolu’da "Kadınlarla Büyük Türkiye Yolunda" adlı program düzenlendi.

KADINLARLA BÜYÜK TÜRKİYE YOLUNDA PROGRAMI DÜZENLENDİ
30 Mayıs 2022

Haber: Hızır İlyas Yıldırım

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı öncülüğünde yapılan “Kadınlarla Büyük Türkiye” programının 67’ncisi Bolu’da gerçekleşti. AK Parti Bolu İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından organize edilen program Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda yapıldı. Programa AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları ve MYK Üyesi, Tanıtım ve Medya Başkanı ve aynı zamanda AK Parti Denizli Milletvekili olan Nilgün Ök, Genel Merkez MYK Üyesi ve Genel Sekreteri Aslı Seren, Genel Merkez MKYK Üyesi ve Bolu Koordinatörü Hacer Çakır, İl Başkanı Suat Güner, AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, İl Kadın Kolları Başkanı Hicran Çağalı, Merkez İlçe Başkanı Kazım Konak, Gençlik Kolları Başkanı Fatih Bayrak ve partililer katıldı. Programa, Milletvekili olan Nilgün Ök moderatörlük yaptı. Emeğini üretime dönüştüren ve ekonomiye katkı sağlayan başarılı kadın girişimcilerin hikayelerini anlattığı programda kamu kurum ve kuruluş temsilcileri tarafından kadınlara yönelik hibe ve fon projeleri hakkında bilgiler verildi.

“BÜYÜK TÜRKİYE’NİN İNŞASI KADINLARIMIZLA OLACAK”

Program öncesi konuşan Milletvekili Nilgün Ök, Büyük Türkiye yolunda kadınların desteklenmesinin önemine vurgu yaparak, “Bundan bir sene önce bu programlarımıza Hakkâri’de başladık ve şu an Bolu’dayız. Biz en büyük pozitif ayrımcılığın kadınları eğitim ve ekonomiyle desteklemek olduğuna inanıyoruz. Bu hedefle yola çıktık. Kadınlarımızın iş hayatına atılması için devletimizin vermiş olduğu destekleri anlattık. Mesela sadece tarımda 56 bin kadın girişimcimize 3,5 milyar TL hibe vermişiz. KOSGEB ile verilen hibe desteklerinin yüzde 41’i kadınlara verilmiş. İŞKUR tarafından düzenlenen işbaşı eğitim programları ile kadınlara meslek edindirme oranı yüzde 50’lerin üzerinde. Büyük Türkiye yolunda kadınlarla birlikte o kadının ekonomik özgürlüğünü artırmayı hedefliyoruz. Büyük Türkiye’nin inşası kadınlarımızın iş hayatına kazandırılmasıyla olacak. Bizim en önemli yol göstericimiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Biz Cumhurbaşkanımızın bir sözünü ilkemiz haline getirdik. ‘Kadını dışlayan bir toplum gücünün ve potansiyelinin yarısından vazgeçmiştir’ demişti. Biz bu cümle ile yola çıktık.” dedi.

AK PARTİ’NİN KADINLAR İÇİN KARARLILIKLA ÇALIŞTIĞINI SÖYLEDİ

Milletvekili Arzu Aydın ise, “Kadınlar hem hayatın tadı hem de tuzudur. Bizler TBMM’de hem siyaset yapmaya hem de bir kadının nasıl siyaset yapması gerektiğini göstermeye çalışıyoruz. Partimiz iktidara geldiği günden bu yana kadınlar için hem hukuki alanda, hem siyasal alanda hem de sosyal alanda olmaları noktasında kararlılıkla çalışmıştır. Kadınların ticari hayata katılımları için birçok yasal düzenlemeye imza atmıştır. Kadınlarımıza yönelik yapılan programımız hayırlı olsun.” diye konuştu.

“İNŞALLAH BU PROGRAMLARA HAYIRLARA VESİLE OLACAKTIR”

Programda söz alan İl Başkanı Suat Güner, “Kadınlara yönelik 81 ilde program yapılması hedeflendi ve biz bu programın düzenlendiği 67’nici iliz. Kısa sürede tüm illerde programlara tamamlanacaktır. ‘Kadının emeği Türkiye’nin istikbali’ mottosuyla yapılan bir program. İnşallah bu programlar hayırlara vesile olacaktır.” dedi.

“DAHA ÖZGÜR VE DAHA ÖZGÜVENLİYİZ”

İl Kadın Kolları Başkanı Hicran Çağalı da AK Parti iktidarında kadınlara yönelik birçok projenin hayata geçirildiğini belirterek şöyle dedi; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği desteklerle bugün daha güçlüyüz, daha özgür ve daha özgüvenliyiz. Cumhurbaşkanımız her zaman kadına büyük önem vererek desteklemiştir. Siyaset üstü bir bakış açısıyla eğitimden sağlığa, iş hayatından esnaflığa, çiftçiliğe, girişimcilikten sivil toplum çalışmalarına kadar birçok konuda kadınların daha çok var olması için AK Parti iktidarında devrim niteliğinde düzenlemeler hayata geçirilmiştir. Bu programın yapılmasında katkıları olan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir