SAADET PARTİLİLERİN AKARYAKIT PROTESTOSUNA BOLU VALİLİĞİ İZİN VERMEDİ

Son günlerde artan akaryakıt fiyatlarını protesto etmek isteyen Saadet Partisi Bolu İl Başkanlığı’na Bolu Valiliği yürüyüş izni vermedi.

SAADET PARTİLİLERİN AKARYAKIT PROTESTOSUNA BOLU VALİLİĞİ İZİN VERMEDİ
1 Haziran 2022

Saadet Partisi Bolu İl Başkanlığı, akaryakıt zamlarını protesto etmek için yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirmek istedi. Partililere, yürüyüşe ilişkin 48 saat önceden Bolu Valiliği’ne bildiri vermelerine rağmen izin verilmedi.

Konu ile ilgili yazılı açıklamada bulunan Saadet Partisi Bolu İl Başkanı İsa Sayın,  Saadet Partisi Bolu İl Başkanlığı olarak 1.06.2022 Çarşamba günü İzzet Baysal Caddesinde akaryakıt zamlarını protesto etmek üzere gerçekleştirmek istediğimiz yürüyüş ve basın açıklaması Bolu Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü tarafından (usul bakımından bazı eksikler bahane edilerek) uygun görülmediği partimize bildirilmiştir. Yapacağımız faaliyetin bildiri yazısı valilik makamına 48 saat önceden verilmiş olmasına rağmen, tüm hazırlıklarımız tamamlandıktan sonra yürüyüşe bir buçuk saat kala tarafımıza uygun görülmediğine dair bildirim yapılmıştır.” dedi.

“SİYASİ BİR TAVIR MI ORTAYA KONMUŞTUR?”

İsa Sayın, açıklamasının devamında şunları kaydetti; “Anayasamızın 34. Maddesinde bulunan ‘Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir.’ hükmüne binaen gösteri yürüyüşü yapmak konusunda her hangi bir makamın izin verme ya da vermeme gibi bir yetkisi söz konusu değildir. Yürüyüşün uygun görülmediğine dair tarafımıza yapılan bildirime konu edilen eksiklerin bir kısmı ise kanuni dayanaktan yoksun ve keyfi olarak talep edilmiştir. Bolu Valiliği’nin yapması gereken yürüyüşe bir buçuk saat kala uygun görülmediğine dair tebligat yapmak değil varsa usuldeki eksik bilgilerin giderilmesini talep etmek olmalıydı. Sizlerin huzurunda soruyorum, AKP Bolu teşkilatının dün karar verdiği ve saat 14.00’de yapacağını duyurduğu yürüyüşle alakalı bildiri yazısı 48 saat önceden Bolu Valiliği’ne tebliğ edilmiş midir? Bizden istenen usule ait hususlar AKP’den de istenmiş midir? Yoksa AKP’nin yağacağı yürüyüşe gölge düşmemesi için siyasi bir tavır mı ortaya konmuştur? 30 Mayıs Pazartesi yaptığımız bilgilendirmeye rağmen uygun görülmeme gerekçelerinin yürüyüşe bir buçuk saat kala bildirilmesi bu soruları sormamıza sebep olmaktadır. Bütün bunlarla beraber devlet kurumlarımızın itibarı bizim için çok değerlidir. Birilerinin yaptığı bireysel yanlışlar ancak kendilerini bağlar. Yapacağımız faaliyetleri zorlaştırmaya dönük bu tip yaklaşımlara pirim vermeyeceğimizi ve tehir ettiğimiz yürüyüşü 6 Haziran 2022 Pazartesi günü saat 13:00’de İzzet Baysal Caddesinde yapacağımızı buradan ilan ederek tüm halkımızı davet ediyorum.”

1 yorum yapılmış

  • Melungeo 142 Haziran 2022 - 01:24
    veremez yukardakiler kızar..

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir