AK PARTİLİ KADINLAR TANJU ÖZCAN’I PROTESTO ETTİ

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın belediye meclis toplantısında AK Partili kadın meclis üyesine yönelik sözlerine AK Partili kadınlar büyük tepki gösterdi.

1 Haziran 2022

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, son yapılan belediye meclis toplantısı sırasında AK Parti sıralarında oturan kadın meclis üyesine söylediği "Bana niye el sallıyorsunuz, ben evli barklı adamım ayıp oluyor.” Sözleriyle büyük tepki çekti. Kent merkezinde toplanan AK Parti Bolu İl Teşkilatı üyeleri  ellerinde dövizlerle Bolu Belediyesi önüne yürüdü. ‘Utanmazsın sen’, Terbiyesiz Tanju Özcan’ yazılı dövizler taşıyan kadınlar Başkan Özcan’ı protesto etti.

Belediye önünde grup adına açıklama yapan Ayşe Atılgan, Başkan Özcan’ın utanç abidesi haline geldiğini ifade ederek, “Ahlak yoksa bir insanda, isminin yanındaki tüm rütbeler de anlamını yitirir. Hepinizin bildiği üzere, Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın,  kadın bir Belediye Meclis üyesine gayri ahlaki söylemleri ve sonrasında  “iffetimi muhafaza ettim “ şeklinde ki alaycı yorumları, seviyenin geldiği noktayı göstermiştir. Ne yazık ki, Bolumuzun imar ve esenliğinden mesul olan Belediye Başkanı bu mesuliyetinin tam aksine Bolumuzu utanç abidesi  haline getirmeye hız kesmeden devam etmektedir. Evet, biz Belediye Başkanından utanıyoruz. Kimseye faydası olmayan, seviyesiz ve ahlak dışı söylem ve davranışlarını , alışkanlık haline getiren bu şahsa, haddini bil artık yeter diyoruz. Ve sormadan edemiyoruz. Senin de bir eşin ,senin de bir annen yok mudur. Onlardan da mı utanmazsın. Daha dün, tüp bebek için yardım isteyen bir kadına yaptığı  ahlaksızlık ise  hala sıcaklığını korumaktadır. Kadınları aşağılamak, ötekileştirmek, cinsel söylemlere malzeme yapmak hangi psikolojinin ürünüdür. Bu kaçıncı skandaldır. Şiddet sadece fiziksel değildir. Şiddet sözeldir de. Kadını cinsel söylemlere malzeme yapmak da şiddettir. Bizler bu şiddete karşı çıkıyor ve yeter diyoruz. Şiddetin her türlüsünü reddediyoruz. Hiç birini unutmuyoruz ve seni utanmaya ve özür dilemeye davet ediyoruz. ” dedi

1 yorum yapılmış

  • Köroğlunun Torunu2 Haziran 2022 - 11:19
    Halkın çilesini, çektiği zorlukları, benzine her gün gelen zamları kadın cinayetlerini tarikat cemaat yurtlarında istismara uğrayan yakılan çocuklrı hukuk eğitim sisteminin yok edilmesini protesto ettiğinizi hiç görmedim duymadım. Kimse artık sizin bu gösterillerinize inanmıyor. Ülkenin vatanaşın gerçeklerine dönün.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir