FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNDEN SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü 4. sınıf stajyer öğrencileri çocuk hastaların yüzünü güldürdü.

FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNDEN SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ
6 Haziran 2022

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü 4. sınıf stajyer öğrencileri Öğr. Gör. Serkan Sevim’in yürütücülüğünü yaptığı Fizyoterapide Organizasyon dersi kapsamında Tıp Fakültesi Başhekimliğinin izniyle Pediatri servisinde yatmakta olan çocuk hastalar için bir sosyal sorumluluk projesine imza attılar. Proje kapsamında hastanede tedavisi devam eden çocuklara moral vermek ve onları eğlendirmek amacıyla palyaço kılığında hasta odalarını ziyaret eden gençler, çocukların yüzlerini boyayıp balonlar hediye ettiler.

Proje hakkında bilgi veren Öğr. Gör. Serkan Sevim, “Dersimiz kapsamında her sene etkinlikler düzenliyoruz. Bu sene öğrencilerimiz hastanede yatmakta olan çocukları neşelendirmek istediklerini belirttiler. Aynı zamanda üniversitemizin tiyatro topluluğunda görev alan öğrencilerimiz palyaço gösterisi hazırlamak istediklerini söylediler. Fizyoterapistler olarak hastalarımızın yalnızca fiziksel fonksiyonlarını geliştirmekle kalmayıp aynı zamanda biyo-psiko-sosyal birer varlık oldukları bilinciyle rehabilitasyonlarını planlıyoruz. Bu anlamda özellikle çocukların uzun dönem hastanede yatışın getirdiği moral bozukluklarıyla mücadele etmelerinde bizlerin katkısı büyük. Gençlerin bu gibi fikirlerle derslerine sarılmaları bizler için ayrıca sevindirici’ dedi.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir