TÜKETİMİN AZALMASI BEYAZ ET SEKTÖRÜNÜ OLUMSUZ ETKİLEDİ

Ak Piliç Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Aksoy, ekonomik sıkıntılar nedeniyle vatandaşların alım gücü ve tüketim miktarının azalmasının beyaz et sektörünü olumsuz etkilediğini belirtti.

TÜKETİMİN AZALMASI BEYAZ ET SEKTÖRÜNÜ OLUMSUZ ETKİLEDİ
24 Haziran 2022

Türkiye’nin beyaz et ihtiyacının büyük bölümünün sağlandığı Bolu’da faaliyet gösteren Ak Piliç’in Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Aksoy,  ülkede yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle azalan üretim miktarı ve düşen fiyatların beyaz et sektörünü ekonomik açıdan olumsuz etkilediğini söyledi. Maliyetlerin artmasına rağmen fiyatların geriye geldiğine dikkat çeken Aksoy, “Türkiye’deki beyaz et sektörü son bir aydır değişen ekonomik şartlara rağmen iyi gitmediğini söyleyebilirim. Tavuğun üretimindeki tüm maliyetlerin artmasına rağmen et fiyatlarının geriye geldiği bir dönem yaşıyoruz. Bu da bizi çok üzüyor. İşletmelerimizin devam ettirilmesi için bankalardan kredi kullandırmak zorunda kalıyor. “ diye konuştu.

VATANDAŞLARIN PİKNİĞE GİTMESİ BEYAZ ET SEKTÖRÜNÜ CANLANDIRIR

Aksoy, yaz aylarının gelmesiyle birlikte açılan piknik sezonu nedeniyle satışlarda artış beklediklerini dile getirerek şunları söyledi: “Önümüzdeki haftadan itibaren havaların biraz daha ısınmasıyla birlikte mangal döneminin canlanması ve insanlarımızın piknik için ormanlık alanlara gitmeleri bizim sektörümüzü canlandırır. Bu da bize fiyat olarak yansır diye bekliyoruz, umut ediyoruz. Aksi takdirde firmalar şu dönemde zor dönemden geçiyorlar. Bizim sektör serbest piyasa ekonomisinin bire bir uygulandığı bir sektör olmasından kaynaklı olarak fiyatlar düşüyor. Dolayısıyla satışların düşük olması maliyetlerin ne olduğunu çok ilgilendirmez. Eğer satış düşmüşse fiyatlar düşer. Şu an sektör bu trendde. Fiyatlar geri geliyor. Önümüzdeki hafta belki biraz daha geri gelir. Ondan sonra bir canlanma bekliyoruz. . Yıllık yaklaşık 30 bin ton et üretimimiz var.2021 yılındaki üretimimiz 2020 yılına göre daha fazlaydı. Ama bu yıl 2021 rakamlarını yakalayamayacağız gibi görünüyor. İnsanların alım gücü ve tüketim miktarı azaldı. Piyasanın bu kadar kötü olmasının bir nedeni de bu ekonomik sıkıntılar. Herkesin ekonomik zorlukları bir önceki yıla göre arttı.”

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir