BOLU'DA SUDAN ZEHİRLENENLERİN SAYISI 112'YE YÜKSELDİ

Bolu Valisi Erkan Kılıç, Yuva köyünde içtikleri sudan zehirlenenlerin sayısının 112’ye yükseldiğini açıkladı. Vali Kılıç, zehirlenme olayıyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığını ve sudan alınan numunelerin incelemesinin devam ettiğini söyledi.

BOLU'DA SUDAN ZEHİRLENENLERİN SAYISI 112'YE YÜKSELDİ
22 Temmuz 2022

Bolu merkeze bağlı Yuva köyünde Kurban bayramında mide bulantısı, kusma, kanlı ishal şikayetleriyle hastaneye başvuranların sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Dün zehirlenme şikayetiyle hastaneye başvuranların 98 iken bugün bu rakam 112’ye yükseldi. 60 kişi hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu oldu. Zehirlenme olayına ilişkin son gelişmeleri açıklayan Bolu Valisi Erkan Kılıç, hastaneye başvuranların sayısının 112’ye yükseldiğini belirterek, “Hastaneye başvuran 52 kişinin tedavisi devam ederken 60 kişi taburcu oldu. Olayın ilk başladığı andan itibaren müdahale edilerek uyarılar yapılıp depoların temizliği yapıldı. Kaymakamlarımız ve İl Özel İdare aracılığıyla diğer depoları da temizliyoruz. Şu an itibariyle hayati tehlikesi olan hastamız yok.

Sabah saatlerinde hastaneye gidip çocuklarımızı ziyaret ettim. Onların durumlarında iyileşmeler var. Çocuklarımız gülmeye başlamış bu da bizi ayrıca memnun etti. Hastanelerde olanlarda kısa sürede tedavi olacaklardır ve evlerine ulaşacaklardır. Hastalığa sebebiyet veren bulgularla alakalı da su kaynaklı olduğunu düşünüyoruz. Bu kesin sudan kaynaklandı. Onların numuneleri de alınıyor. Başka bir karışımdan su etkilenmiş olabilir mi o noktada araştırmalar devam ediyor. Köyde sağlık yönünden tüm tedbirler alındı ve temiz su dağıtılıyor. Bugün itibariyle de köye kontrollü şekilde su vermeyi düşünüyoruz” diye konuştu.

ADLİ VE İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Şu an zehirlenme olayında iyiye gidildiğini ifade eden Vali Kılıç, şunları söyledi:
“Çevre illerde diyaliz ünitesinde tedavi gören çocuklarımız var. Şu an hayati tehlikesi olan bir hastamız yok. Yoğun bakım ünitesinde tedavi gören hastalarımızda ara yoğun bakım ünitesindeler. Cihazlara bağlı şekilde değiller. Genel durumları da stabil şekilde. Hayati yönden bir sıkıntıları yok. Şu an her şey kontrol altında. İdari ve adli soruşturma başlatıldı. Tahlillerin sonuçları da kısım kısım çıkıyor ama burada net tabloyu görmemiz lazım. Sudaki mikrobun tam neden kaynaklandığını görmemiz lazım. Şu aşamada bunu söylemek biraz erken”

ANKARA’DAN UZMAN DOKTOR EKİBİ BOLU’YA GELDİ

Zehirlenme şüphesiyle Bolu’da hastaneye yatırılan ve içtikleri sudan etkilenen vatandaşların tedavisi için de Ankara’dan özel bir doktor ekibinin kente geldiği öğrenildi.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir