CADDEYE TRAMVAY İNDİ

Bolu’da ‘ücretsiz tramvay’ dönemi başladı. İzzet Baysal Caddesi’nde hizmet vermeye başlayan nostaljik tramvayın ilk sürüşünü, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan yaptı.

CADDEYE TRAMVAY İNDİ
22 Temmuz 2022

Bolu Belediyesi, Başkan Tanju Özcan’ın seçim döneminde sözünü verdiği, geçtiğimiz aylarda da kamuoyu ile paylaştığı “Nostaljik Tramvay”ı bugün Bolu’ya getirtti. Tamamen elektrikli doğa dostu olan ve “14 Ata” ismi verilen tramvay, Başkan Özcan tarafından tanıtımı yapıldıktan sonra İzzet Baysal Caddesi’nde hizmete girdi.

“Yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın çok işine yarayacak“

Belediye önünde gerçekleşen tanıtım programında konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, tramvayın Bolu’ya hayırlı olmasını dileyerek, “Bugün yeni bir aracımızı daha faaliyete sokacağız. Nostaljik tramvay. 16 saatlik şarj ömrü var. Tamamen elektrikle çalışıyor. İsmini Ata koyduk. Bolumuza hizmet edecek. Birazdan ilk turumuzu atacağız. Caddemizde kesintisiz iki ay kadar çalışacak. Sonra caddemizde esaslı bir tadilata gireceğiz. Tadilatın ardından yine hizmetine devam edecek. Cadde üzerinde belli durak ve periyotlarda Valiliğin oraya kadar gidip tekrar geri dönecek şekilde planlandı. Özellikle yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın çok işine yarayacağını düşünüyorum. Bolumuza hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

“Çevre dostu bir tramvay”

Tramvayın uygun maliyetle alındığını ve güneş enerjisinden elde edilen elektrikle çalıştığının altını çizen Özcan, “Uygun zamanda alımını gerçekleştirdiğimiz için ekonomik olarak da maliyetsiz oldu diyebilirim. Bugün alsak 3 kat fiyat ödemek zorunda olacağımızı arkadaşlarımdan öğrendim. Daha geniş bir alanda da kullanabiliriz. Rampa çıkma özelliği de var. Aynı zamanda çevre dostu bir tramvay. Gündüz akülerden enerji kullanmıyor. Üstündeki güneş panellerinden enerji alıyor.  Gündüz kendini şarj eden aküler akşamları devreye giriyor. Türkiye’de bu şekilde (güneş enerjili) uygulanan üçüncü tramvay oldu. Tramvayları birçok belediye de almak için birbiriyle yarışa giriyor. Artık bir sene sonraya gün veriyorlar. Biz erken davrandığımız için alabildik. Yurtdışında da bazı şehirlerde kullanılıyor.” diye konuştu

Önce tanıttı, sonra ilk sürüşü yaptı

Başkan Özcan daha sonra “14 Ata” adlı nostaljik tramvayın ilk sürüşünü yine kendisi yaptı. Konuşmasının ardından direksiyonun başına geçen Başkan Özcan, belediye önünden Kent Meydanı’na kadar tramvay kullandı. İzzet Baysal Caddesi’nde ilk defa tramvay görmenin şaşkınlığını ve heyecanını yaşayan vatandaşlar da Başkan Özcan’a alkışlarla destek verdi.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir