10 BİN YILDIR GENETİĞİ KORUNAN IZA BUĞDAYININ HASAT DÖNEMİ BAŞLADI

10 bin yıldır genetiği korunarak günümüze kadar ulaşan ve Bolu Belediyesi tarafından yüzlerce dönüm tarlaya ekilen ıza buğdaylarının hasat dönemi başladı.

10 BİN YILDIR GENETİĞİ KORUNAN IZA BUĞDAYININ HASAT DÖNEMİ BAŞLADI
4 Ağustos 2022

Bolu Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar sonucu bu yıl yaklaşık 600 dönüm tarlaya ekilen; içerdiği protein, amino asit, mineral, karoten miktarı ve besin değeri açısından son derece zengin bir ürün olan ve ekmeklik buğdaya göre daha fazla çinko, demir, bakır, selenyum ve protein içeren “Iza buğdayı”nın hasat dönemi başladı.

600 dönüm tarlaya ıza buğdayı ekildi

Yüzde yüz hissedarı Bolu Belediyesi olan Köroğlu Kooperatifi’ne ait 60 dönüm tarlada ekili ıza buğdayları biçerdöverler vasıtasıyla hasat ediliyor.

Diğer yandan Bolu Belediyesi’nin alım garantisi verdiği sözleşmeli üreticilerin 500 dönümden fazla tarlaya ektiği ıza buğdaylarının hasatları da aralıksız sürüyor.

Türkiye’nin dört bir yanındaki tüketicilere ulaştırılıyor

Bolu Belediyesi elde ettiği “ıza buğdayları”nın bir kısmını tohum olarak çiftçilerle paylaşırken, kalan diğer kısmını da taş değirmende öğütüldükten sonra, un, bulgur, hatta ekiş mayalı ekmek, kurabiye ve helva olarak, Köroğlu Kooperatifi satış ofislerinden ve www.boludangelsin.com adresinden uygun fiyatlarla Türkiye’nin dört bir yanındaki tüketicilerle buluşturuyor.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir