ERDOĞAN DUYURDU VATANDAŞIN İCRA BORÇLARI SİLİNECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dar gelirliden sağlık çalışanlarına kadar milyonlarca kişiyi ilgilendiren yeni düzenlemeleri paylaştı. Buna göre; vatandaşların icra takibine uğramasına yol açan 2 bin lira ve altındaki borçları silinecek.

ERDOĞAN DUYURDU VATANDAŞIN İCRA BORÇLARI SİLİNECEK
6 Eylül 2022

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı gerçekleştirildi. Yaklaşık 2 saat süren toplantının gündem maddeleri arasında dar gelirli vatandaşların haciz ve icra sorunları, doğalgaz destekleri, büyüme, istihdam, enflasyon ve Orta Vadeli Program (OVP) gibi konular yer aldı. Toplantının ardından kameraların karşısına geçen Erdoğan, 5.5 milyon borçlu vatandaşa müjdeli haberi verdi.

10 MİLYON DOSYA KAPSAMDA 

Erdoğan, şunları söyledi: “Vatandaşlarımızın bir kısmının icra takibine uğramasına yol açan 2 bin lira ve altındaki borçları tasfiye ediyoruz. 15 Ağustos 2022 tarihinden önce icra takibi başlatılmış 2 bin lira ve altındaki alacakların gider gösterilerek vergiden düşürülmesi ve tasfiyesini sağlıyoruz. Varlık yönetim şirketlerine devredilmiş alacaklar da buna dahildir. Yaklaşık 10 milyon dosya ve 5.5 milyon vatandaşımız icra takibinden kurtulmuş olacaktır. Yasal düzenleme ekimde Meclis’in açılmasıyla yapılacak.”

DOĞALGAZ DESTEĞİ DEVAM 

Yapılacak düzenleme kapsamında elektrik, doğalgaz, su gibi sözleşmeden kaynaklı icra ve haciz işlemi başlatılan borçların silinmesi planlanıyor. Bu borcun da yaklaşık 30 milyar lira olduğu hesaplanıyor. Erdoğan ayrıca ihtiyaç sahibi ailelere eğitim desteği sağlanacağını belirterek, “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza ilave kaynak aktarımı yaptık. İhtiyaç sahibi ailelerimizin bunun için ilçelerindeki vakıflara başvurmaları gerekiyor. Doğalgaz tüketim desteği programını bu yıl da sürdüreceğiz. Ev sahibi veya kiracı, tüm vatandaşlarımız 5 Eylül’den (dün) itibaren e-Devlet üzerinden başvurularını yapabilirler” dedi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA EK ÖDEME 

Erdoğan, konuşmasının devamında şunları kaydetti; “Sağlık çalışanlarımıza tüm sorunlarını çözme sözü verdik. Sabit ek ödemelerini merkezi yönetim bütçesine alarak yaşanan karmaşa ve memnuniyetsizliği ortadan kaldırdık. Sağlık Bakanlığı ile üniversite hastanelerinde çalışanlar, doktorlarımız arasında ortaya çıkan farkı kapatmış oluyoruz. Hayata geçirdiğimiz ‘beyaz reformun meyvelerini 6 bin hekimimizin kamuya dönmek için müracaatıyla almaya başladık. Emeklerine de yansıyacak şekilde özlük haklarında yaptığımız iyileştirmelerin sağlık çalışanlarımız tarafından büyük memnuniyetle karşılandığını görmekten memnuniyet duyuyoruz.”

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir