SADETTİN BASKIN: "KIRTASİYE FİYATLARI DUDAK UÇUKLATIYOR"

Yeniden Refah Partisi Bolu İl Başkanı Sadettin Baskın, "Kırtasiye fiyatları dudak uçuklatıyor" dedi.

SADETTİN BASKIN: "KIRTASİYE FİYATLARI DUDAK UÇUKLATIYOR"
10 Eylül 2022

Yeniden Refah Partisi Bolu İl Başkanı Sadettin Baskın, okulların açılmasına kısa bir süre kala kırtasiye fiyatları konusunda açıklamada bulundu.

Baskın, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Kırtasiye Fiyatları Dudak Uçuklatıyor
Okulların açılmasına sayılı günler kalmış olmasına rağmen kırtasiye fiyatları ile ilgili hükümetin hiçbir adım atmamış olması öğrencileri ve dar gelirli ebeveynleri kara kara düşündürmeye devam ediyor. Bir öğrencinin ortalama kırtasiye masrafının 1500-2000 lirayı bulması; ilaveten okul çantası, suluk, okul forması da hesaba katıldığında 2500 lira civarı bir öğrencinin okula başlama maliyeti olarak karşımıza çıkıyor. AR-GE birimimiz yaptığı araştırmalar doğrultusunda; bir defterin 20-30 lira civarlarında oluşu, bir kurşun kalemin bile alınırken zorluk çekerek alınması, hele bir de asgari ücretle çalışıp evi kira olan dar gelirli vatandaşların çocuklarını nasıl okutacağı konusu aileleri ve bizleri kara kara düşündürüyor. Ortaöğretim (lise) 11. sınıfa giden bir öğrenci ise bu yıl en az 1000 lira kırtasiye masrafı olacağı, defterden her ders için düşününce 12 ana ders olsun ya da diğer kitaplarımız olsun çok pahalıya denk gelmiş olacak. Bir ek kaynak hazırlık kitabı dahi 80-90 lira olmuş durumda. Öğrenci nasıl para yetiştirsin? Ki ‘bizim aldığımız harçlıklar belli. Ailemizden istemeye yeri geliyor utanıyoruz!’ diye bizlere dert yanıyorlar. Konunun kırtasiye esnaflarına sorulması neticesinde yüzde 300'e varan artışlar olduğunu ifade ediyorlar. Bordrolu çalışan bir vatandaşın bu masrafların altından kalkması imkansız görünüyor. Okul masraflarını yanısıra diğer ev ihtiyaçlarının da bu oranlarda zamlanmış olması halkı tedirgin ederken hükümetin ve ana akım medyanın gündemi başka yerlere başka yönlere çekmeye çalışması da gözlerden kaçmamakta. Bir toplumun en temel hakkı olan eğitim ve öğretim hakkının sağlanması adına hükümetin bu konuda acil harekete geçmesini; eğer vatandaşını mağduriyetini gideremeyecekse de bir an önce hükümetten çekilip acilen erken seçime gitmesini öneriyoruz.
Vatandaş Yeniden Refah Partisi ile milli görüş hizmetleri ve milli görüşe imkanlarıyla tıpkı 1997 Hükümeti’nde olduğu gibi açlık ve yoksulluk sınırının üzerinde bir ekonomik seviyeye ulaştıracak milli görüş iktidarına yer vermelidir."

 

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir