MERAL AKŞENER’DEN SIĞINMACILAR KONUSUNDA TANJU ÖZCAN’A DESTEK

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bolu Belediyesi Başkanı Tanju Özcan’ın sığınmacılar konusunda en çok ses çıkaran kişi olduğunu söyledi.

MERAL AKŞENER’DEN SIĞINMACILAR KONUSUNDA TANJU ÖZCAN’A DESTEK
15 Eylül 2022

HABER: HIZIR İLYAS YILDIRIM

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın davetlisi olarak Yeni İtfaiye Binası açılışı için Bolu’ya geldi. Açılış öncesi konuşan Akşener, Türkiye’deki sığınmacılar konusuna dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundu.

TANJU ÖZCAN’IN HAKSIZLIĞA UĞRADIĞINI SÖYLEDİ

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın sığınmacı konusunu gündeme getiren en önemli ses olduğunu söyleyen Akşener, “Bu konuyu dillendirirken Sayın Tanju Özcan zaman zaman haksız saldırılara uğradı. Ben kendisinin insani yönünü çok iyi biliyorum ve yapmak istediğini, nereye dikkat çekmek istediğini anlayan bir insanım. İktidar partisi de olmak üzere tüm siyasi partilerin bu sığınmacı meselesinde onların memleketlerine gönderilmeleriyle ilgili deklarasyonları oldu. Bizim 2019 yılında bu konuyla ilgili yaptığımız çalıştay vardı. Geçtiğimiz hafta içerisinde sığınmacılara dair İYİ Parti’nin somut programını açıkladık. Milletimizin görüşlerine sunduk. Adına ‘Milli Göç Doktrini’ dediğimiz ve 3 yıl içerisinde Türkiye’deki tüm sığınmacıların memleketlerine gönderilmesini planlayan bir doktrin. Bunun için AB, Amerika, Rusya ve Esad dâhil olmak üzere herkesin masaya oturduğu ve bu yükü sadece Türkiye’nin çekmeyeceği bir planı paylaştık.” dedi.

SELANİK TÜRKÜSÜNÜ DİNLERKEN DUYGULANDI

Akşener, açılış alanına girerken Bolu Belediye Bandosu tarafından çalınan Selanik türküsü ile duygu dolu anlar yaşadığını belirterek, “Ben buraya gelirken Bando ekibi Atatürk’ün en çok sevdiği Selanik türküsünü çaldı. Ben Rumeli göçmeni bir ailenin kızıyım. Bizim ailenin bütün kadınları bu şarkıyı ağlayarak söylerdi. O günün Türkiye’sini, o günün Balkanlarını, o günün Rumeli’sini en iyi şekilde anlatan bir şarkıdır Selanik türküsü. Bunu Atatürk ağlayarak söylermiş. Bizlere Rumeli’den Anadolu’ya bir ruhu bırakan, bu Cumhuriyeti kuran ve bizlere emanet eden, hiçbir vatandaşını ayırt etmeyen, fakirini kollayan o insana bu kadar hakaret edilirken kendime soruyorum. ‘Ey Meral Akşener üzerine düşeni yerine getirebildin mi?’ diye. Ey büyük Atatürk, Mustafa Kemal Paşa bizleri affet. Ama sana yemin ve söz olsun ki bu ülkenin insanlarını senin gibi bir arada ve birbirine düşürmeden tutacağımıza söz veriyorum. Manevi huzurunda saygıyla, sevgiyle, hürmetle eğiliyorum. Allah bir daha Selanik gibi türküleri Türk’e nasip etmesin diyorum.” diye konuştu.

Meral Akşener ve Tanju Özcan, konuşmaların ardından Bolu Belediyesi Yeni İtfaiye Binası açılışı için kurdele kesti.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.