SAHTE BANKACIYA 12 BİN TL KAPTIRDI

Bolu'da kendisini bankacı olarak tanıtan şahıs tarafından 12 bin lirası dolandırılan vatandaş, "Yanlış bir tuşa basmak bütün paramın gitmesine neden oldu" dedi.

SAHTE BANKACIYA 12 BİN TL KAPTIRDI
22 Eylül 2022

Edinilen bilgiye göre, Bolu'da yaşayan A.S. isimli vatandaşı cep telefonundan arayan M.P., kendisini bankacı olarak tanıttı. A.S.'ye para çektiği sırada yanlış işlem yaparak bireysel emeklilik sistemine kaydedildiğini ve 960 lira borcu olduğunu söyleyen M.P., bazı işlemler yaparak borcundan kurtulabileceğini söyledi. M.P.'nin söylediklerini yapan A.S., telefonu kapattıktan sonra kredi kartından 12 bin lirasının harcandığını gördü. Dolandırıldığını anlayan A.S., cumhuriyet savcılığına giderek şikayetçi oldu.

Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "bilişim sistemiyle dolandırıcılık" suçlamasıyla tutuksuz yargılanan M.P. hakim karşısına çıktı. Hakkında 11 dolandırıcılık suçundan dosya bulunan M.P., üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi.

M.P.'nin kendisini dolandırdığını ve cezalandırılmasını istediğini belirten A.S., "Olay günü cep telefonumdan arayan kişi kendisini banka görevlisi olarak tanıttı. 'Para çekerken yanlış tuşa bastınız ve bireysel emeklilik sistemine kayıt olmuşsunuz. Bu nedenle 960 lira borcunuz oluşmuştur' dedi. Ben de bunu kabul etmedim. Görüşmenin devamında bana bazı işlemler yaptırdı. Cep telefonuma gelen şifreyi yanlış bir tuşa basarak kendisine gönderdim. Telefonu kapattıktan sonra kartımdan 2 bin lira nakit para çekildiğini ve 10 bin liralık da alışveriş yapıldığını gördüm. Yanlış bir tuşa basmak paralarımın gitmesine neden oldu" dedi.

Duruşma, eksik evrakların tamamlanması için ileri bir tarihe ertelendi. 

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir